BEERSEL - “Mensen voor Mensen” denken aan extra crisis-pakket

C21

BEERSEL - “Mensen voor Mensen” denken aan extra crisis-pakket

Editiepajot_bart_devill__mensen_voor_mensen
De ploeg van 'Mensen voor Mensen' / foto Bart Devillé
 

Al sinds 1993 zijn de vrijwilligers van “Mensen voor Mensen” in de weer om de minder-begoeden jaar na jaar wat extra’s toe te stoppen. Traditioneel komt men dan samen in de “Grote Sleutel” te Alsemberg en worden de pakketten ter gelegenheid van eindejaar samengesteld naargelang de behoeften: levensmiddelen, onderhoudsproducten, speelgoed, e.a.

“Bijvoorbeeld ter gelegenheid van de feesten van einde jaar stellen wij toch een 85-tal pakketen samen. Jaarlijks bereiken wij toch meer dan 500 personen en een goede 135 gezinnen. Jaarlijks zorgen wij voor minstens twee pakketten per gezin, maar gezien de crisis denken wij er ernstig aan om voor een extra “crisis-pakket” te zorgen! En dit vooral voor autochtone Beerselenaren. Slechts 10% allochtonen doen een beroep op ons.”

De zowat vijftien vrijwilligers(-sters) staan het hele jaar, dag na dag, ter beschikking. “Regelmatig krijgen wij oproepen, soms héél dingend,  via het OCMW dat bepaalde personen en/of gezinnen  door omstandigheden geen eten hebben. Je hebt echt van die echte pechvogels. En dan treden wij op. Gaan naar Aldi of andere handelszaken en stellen een pakket samen, dat wij dan aan de betreffende gezinnen bezorgen.”

Volgens “Mensen voor Mensen” wordt er meer en meer en beroep gedaan op de vereniging: “Gelukkig hebben wij niet te klagen over de nodige financiële middelen. Dank zij Kiwanis, Lions, KBC, Babbellot, de gemeente Beersel en gulle private schenkers. Het werk moet echter steeds gedaan worden om de pakketten samen te stellen volgens de noodwendigheden. Dag na dag staan wij dan ook 365 op 365 dagen ter beschikking!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief