WVZ - Evert Verbist klopt Koen Van Kerckhoven na spannende cross te Hofstade en 31 dapperen crossen in Apocalyptische weersomstandigheden .

C21

WVZ - Evert Verbist klopt Koen Van Kerckhoven na spannende cross te Hofstade en 31 dapperen crossen in Apocalyptische weersomstandigheden .

Repro_editiepajot_2009-12-13_wvz_cross08_5
Foto : Caroline De Mondt
 
Repro_editiepajot_2009-12-13_wvz_cross08_5__1_
Repro_editiepajot_2009-12-13_wvz_cross08_5__4_
Repro_editiepajot_wvz__3_
 
Repro_editiepajot_wvz__1_
Repro_editiepajot_wvz__2_
 

 Zondag 13 december jl organiseerden de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) voor de achtste maal dit seizoen een cyclocross. Het parcours werd door de organisators Koen Van Kerckhoven en Dave Van Campenhout opgezet in het Bloso-domein te Hofstade. Menig deelnemer sprak zijn lof uit voor dit 2.43 km tellend bosparcours, dat voorzien was van zowel vlotrijdende als van technische stroken.

Zevenenzeventig  moedigen trotseerden de koude en verzamelden zich iets voor half elf naast het strand rond de vijver van het provinciaal domein. De 200 meter lange promenade leende zich uitstekend als startplaats. De brede, rechte weg nodigde uit tot een eerste sprint dat iets verder inpikte op het parcours zelf.
Eenmaal het startschot gegeven kwamen de crossers al vlug op dreef/temperatuur. Veelvuldig ritwinnaar Koen Van Kerckhoven had vanaf het begin een crossmaatje gevonden. Evert Verbist nam in de eerst ronde de leiding.
Echter dit zinde Koen Van Kerckhoven niet, welke weer de leiding overnam tot de vijfde de ronde. Beide toppers draaiden hun hand niet om voor het moeilijker werk en kozen  voor de technische stukken, zelfs als het anders kon! De twee speelvogels namen ronde na ronde voorsprong op concurrent Michael Naessens.
Moet gezegd worden dat Michael Naessens verschillende seconden verloor bij een uitschuiver aan de chicane dat na de aankomstlijn ingebouwd was. In de vijfde ronde nam nieuwkomer Telly Parijs de derde plaats over van Michael Naessens en behield deze tot het einde.
 
In de laatste ronde wist Evert Verbist Koen Van Kerckhoven van zich af te schudden en werd hij aldus winnaar met ruim twintig meter voorsprong op Koen Van Kerckhoven.
De spannendste finish was echter niet weggelegd voor deze toppers, maar voor Geert de Boitselier en Hans Jacobs. Geert De Boitselier remonteerde Hans Jacobs, won deze prachtige sprint en legde zo beslag op de zeventiende plaats! Uiteindelijk bereikten 73 deelnemers, elk op hun eigen tempo, de eindstreep.
 
 
De overwinning vandaag was dus voor Evert Verbist, tweede werd Koen Van Kerckhoven, derde Telly Parijs. Michael Naessens en Bart Van Landeghem vervolledigden de top vijf.
 
In de categorie A was de overwinning voor Evert Verbist, voor Koen Vankerkhove en Telly Parijs . In de categorie B was de zege voor Michael Naessens, voor Bart Van Landeghem en Jan Goddaer. In de categorie C tenslotte was de zege voor Eric Laforge, voor Rudy Berwart en Francis De Ridder.
 
 
***
Zondag 20 december stond de cyclocross van de Hoebelbikers te Vlezenbeek op het programma van de Wielervrienden Zennevallei

Zoals overal in België was het 's morgens fel beginnen sneeuwen en was een gure wind ook op de afspraak. Deze blies vanaf de start van het parcours tot de top van het parcours dan ook nog pal in het gezicht. Op de kam van de helling waren er op sommige plaatsen sneeuwophopingen van wel 50 cm hoog. De grote vraag welke de Hoebelbikers en de WielerVrienden Zennevallei zich stelde was of ze de cross wel gingen laten doorgaan onder deze apocalyptische omstandigheden.
Lang werd er echter niet getwijfeld toen er tal van deelnemers het inschrijvingsblad kwamen tekenen. "Ne cyclecrosser is blijkbaar een ras apart!"

Omdat verschillende deelnemers vast zaten in het verkeer werd er beslist om de start een twintigtal minuten te verlaten, sommige deelnemers waren dan ook meer dan twee uur onderweg. Maar niet iedereen slaagde erin om in Vlezenbeek te geraken, de ene pechduivel raakte vast op de viaduct van Vilvoorde en een andere kwam vast te zitten langs de kant van de weg.

Bij de aanwezige deelnemers werd de beslissing om de wedstrijd in te korten tot dertig minuten zeer geapprecieerd.
Aan de start verschenen er dertig "die hards", samen met een professionele cameraman van de Hoebelbikers welke de wedstrijd in beeld bracht.

David Segers nam de beste start al lopend en menig renner nam zijn voorbeeld. Na de eerste doortocht kwam David Segers (al fietsend) als eerste door, gevolgd door Eric Laforge, Steven Wargée, Rudy Berwart en Jan Goddaert. Menig renner maakte van dichtbij kennis met de sneeuwoppervlakte en volgens wel ingelichte bronnen verdween er zelfs een deelnemer helemaal onder de sneeuw.  Door de loodzware toestand van het parcours werden er maar vier ronden afgelegd en de man met de beste start - David Segers - kwam ook na de vierde ronde als eerste door en werd zo verdienstelijk eerste, op weinig afstand gevolgd door Rudy Berwart, Steven Wargée, Eric Laforge en Jacques Michiels.


In de categorie A was de overwinning voor David Segers, voor Steven Wargée en Sam De Man.
In de categorie B was de zege voor Jan Goddaer, voor Michael Naessens en Stephaan Wijns.
In de categorie C was de zege voor Rudy Berwart, voor Eric Laforge en Jacques Michiels.

Deze uitslag en het forfait van enkele toppers heeft ook enkele interessante wendingen tot gevolg in het algemene klassement.

Zo vergroot Steven Wargée in de categorie A zijn voorsprong tot maar liefst 95 punten op het nummer twee in de stand, zijnde Koen Van Kerckhoven. Welke op zijn beurt dan weer de hete adem voelt van Sam De Man die nadert tot op veertien punten.

Ook in de categorie B wordt het spannend, Stephaan Wijns leidt nog steeds maar Michael Naessens is genaderd tot op vijf punten. Yves Herman blijft derde.

In de categorie C tenslotte blijft Rudy Berwart ruim aan de leiding, Jacques Michiels blijft tweede voor Geert De Boitselier.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be )

Opgelet: de volgende 2 weken is er geen cross, volgende afspraak is binnen 3 weken op 10 januari 2010 in Huldenberg.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2009
Marc & René Surkyn
Caroline De Mondt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief