Laatste artikels van Regio

BEERSEL / GOOIK Niets dan positieve geluiden te horen bij AMC Dworp

Editiepajot_bart_devill___crossomloop
foto Bart Devillé
 

 Op relatief korte tijd werd het AMC De Toekomst Dworp (in ’t kort AMC Dworp) niet gemakkelijk gemaakt. Vijftig jaar werd de motorcross in Kester georganiseerd, vervolgens moest men uitwijken naar de Daalstraat, ook in Gooik en nu organiseert men voor het eerst aan het Hof te Wijngaard op de Wijngaardstraat, ook in Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Reproducties van Bruegel gezocht voor artistiek project

Breugelkopie
Ingezonden
 

 In 2019 is het 450 jaar geleden dat de kunstenaar Pieter Bruegel overleed. Voor een project dat dan in de regio Pajottenland & Zennevallei zal plaatsvinden, wordt gezocht naar reproducties van werken van Bruegel. Wie kaders, schilderijen of blikken dozen met een afbeelding van een werk van Bruegel bezit en deze niet meer nodig heeft, kan contact nemen met Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

DILBEEK - 500e Handelszaak sluit zich aan bij TUKADOO

Stefvanderstappenensarahcoppens3
 

Tukadoo is een universele cadeaubon waarbij de ontvanger zélf kan kiezen waar hij de cadeaubon besteedt. Gedaan dus met de stapel ongebruikte cadeaubons die thuis op het aanrecht liggen. Voortaan kan de ontvanger zijn bon ook besteden bij Waer Waters, het gekende wellnessresort in Groot-bijgaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Hakseldammen houden water en modder tegen in Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Galmaarden

Bellestraat1
Ingezonden foto
 

  Het glooiende Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw zijn erg gevoelig voor erosie en wateroverlast. Daarom investeerde de provincie in houthakseldammen in beide gemeenten. Ze voorkomen erosie van de vruchtbare grond en houden modderstromen tegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

REGIO - Zomerse Zoektochten in de Zennevallei 2017.

Zenne_en_zponien_nieuw_kleur
EP

 Streekvereniging Zenne en Zoniën heeft  de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd als het gaat over gezellige, leuke zoektochten voor iedereen in eigen streek. Dit jaar hebben zij zelf  Linkebeek uitgekozen, ongetwijfeld de mooiste wandelgemeente dicht bij huis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 

REGIO - Knotteam zoekt vrijwilligers

Knotteam
Ingezonden foto
 

 De groep van geoefende knotters van het  Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei gaat in de hele regio aan de slag om knotwilgen - en andere knotbomen - gratis te knotten in ruil voor het brandhout. Ieder lid van het knotteam moet eerst de gratis aangeboden cursus veilig knotten volgen. Ze hebben momenteel meer knotaanvragen dan actieve knotters, dus willen ze graag het team van vrijwilligers uitbreiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

REGIO - Behaaglijk Pajottenland & Zennevallei: samenaankoopacties plantgoed

Behaag
Ingezonden

 Draag zelf je steentje bij en geniet van meer groen en natuur in je eigen tuin of buurt. Streekeigen plantgoed geeft je tuin een natuur-facelift. Gemengde hagen, heggen, houtkanten of bosranden? Een knotwilg, loofbomen of hoogstamfruitbomen? In de gratis infobrochures ‘Hagen, heggen en houtkanten’, ‘Hoogstamfruit’ en ‘Knotbomen’ van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei vind je alle info. Bestel je plantgoed nu goedkoper via een van de samenaankoopacties van gemeenten en verenigingen in regio Pajottenland & Zennevallei

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

REGIO - Samenwerken aan het Zoniënwoud. Start HORIZON+

Starthorizon
 

De provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse overheid, het Regionaal Landschap Dijleland en de gemeenten Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode starten vandaag het strategische project Horizon+ op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Zonnepanelen voor Provinciehuis en PIVO

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

De raad van de provincie Vlaams-Brabant besliste om een bestek uit te schrijven voor de plaatsing van zonnepanelen op de daken van het Provinciehuis en twee loodsen op de PIVO-site in Asse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2017
Sam Herremans
ep
 

BEERSEL/REGIO Gordelklassieker 100 km voor het eerst in peloton

Editiepajot_bart_devill___gordelfestival
foto Bart Devillé
 

  In aanwezigheid van Vlaams minister Ben Weyts, gedeputeerden Tom Dehaene en Walter Zelderloo, leden van Vlaamse Raad, Provincieraad en gemeenteraden, werd in het Provinciedomein van Huizingen de concrete invulling van de vijfde editie van het Gordelfestival voorgesteld. Ook de vijfde editie van het Gordelfestival focust naar goede gewoonte op de Groene Gordel en het Vlaamse karakter van de Rand rond Brussel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 16 jun 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 jun 2017
Elsie De Greef | 13 jun 2017
Elsie De Greef | 09 jun 2017
Guido Van Cauwelaert | 07 jun 2017
Felix Merckx | 01 jun 2017
Elsie De Greef | 31 mei 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief