Laatste artikels van Regio

GOOIK - Groen maakt ringen

Editiepajot_gooik_groen__kopie_
Ringen maken voor Valentijn. - Foto Marc Colpaert
 

 Tijdens de Valentijnsreceptie in De Cam van de partij Groen Pajottenland in Gooik maakten enkele dames valentijnsringen voor de aanwezige mensen. Zelfs Kamerlid Kristof Calvo kwam even langs. Het werd een fijne ontmoeting van mensen uit de hele regio met leden van Groen en onafhankelijken die het programma steunen. Het is de bedoeling dat er voor de volgende verkiezingen de fractie Groen gaat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO / Gouverneur vraagt medewerking aan veiligheidsmonito

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  22 van de 24 Vlaams-Brabantse politiezones nemen deel aan de veiligheidsmonitor. Dat is de bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. Provinciegouverneur Lodewijk De Witte roept de inwoners van Vlaams-Brabant op om mee te werken aan de bevraging. Zo kunnen de veiligheidsdiensten het toekomstig veiligheidsbeleid afstemmen op de noden van de bevolking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Felix Merckx
Ep
 

DILBEEK / REGIO - SPORT JE SLIM organiseert ‘kampen studiemethode en sport

Dilbeek_sport
EP
 

 Een gemotiveerd team jongeren (en ook al iets ouderen) die hub schouders hebben gezet onder een uniek project. Ze organiseren kampen voor jongeren van het 6de leerjaar tot 4de secundair. In deze kampen willen zij zorgen voor een unieke en gezonde afwisseling tussen ontspanning en inspanning. Ze combineren geweldige sportactiviteiten met het bijsturen of aanleren van een "goede" studiemethode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Felix Merckx
EDP
 

REGIO - Eureka!-tour: experimenteren met wetenschap en techniek in de bib

Bibliotheken
Ingezondenf oto

 De bibliotheken in de regio Pajottenland-Zennevallei transformeren tijdens de jeugdboekenmaand (1-31 maart 2018)  tot echte kinderlaboratoria. Kinderen worden in de verschillende bibliotheken getrakteerd op tal van gratis workshops, fablabs en voorstellingen waarin wetenschap en techniek centraal staan. Allemaal hebben ze 1 ding gemeen: ze prikkelen het Einsteinbrein! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Felix Merckx
ep
 

REGIO - Klaas Slootmans trekt provincielijst Vlaams Belang

Editiepajot_regio
Ingezonden foto

Beerselaar Klaas Slootmans trekt op 14 oktober de Vlaams-Brabantse Vlaams Belang-lijst in Halle-Vilvoorde. Dat bekrachtigde het nationaal partijbestuur van de partij. Met Slootmans als aanvoerder geeft huidig fractievoorzitter Jan Laeremans de fakkel als trekker door aan de jongere generatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - De Kastaars organiseren luxe burgerfestijn in combinatie met twee quizzen

Editiepajot_regio
Ingezonden affiche

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Kastaars (zaalvoetbalploeg uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en omstreken) ook dit jaar weer hun befaamde bier- & luxe burgerfestijn met hamburgers van ‘Top Angus Beef’ en aangepaste biertjes. Naast al dat culinair geweld kunnen de (amateur-)quizzers ook weer een gooi doen naar de slimste Kastaar van 2018.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Panta Rhei is klaar voor de zomer

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Panta Rhei vzw geeft de aftrap voor 2018. Een nieuwe thuis, een nieuw begin, nieuwe vakantiekampen: ze zijn er helemaal klaar voor! Zet je vakantieplannen in beweging en schrijf je alvast in voor één van de creatieve kleutervakanties bij Ratjetoe, kunstige en/of speelse jongerenvakanties bij Panta Rhei of extreme FUN sportvakanties bij SportArk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

GOOIK - Nieuw antennepunt van Familiehulp

Editiepajot_foto_marc_colpaert_familiehulp__kopie_
De ploeg van Familiehulp voor het Pajottenland. - foto marc colpaert
 

Familiehulp opende zopas haar nieuw antennepunt langs de Edingsesteenweg in Gooik. Dit kleine kantoor met tien medewerkers zal het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant ondersteunen. Ze willen vanuit een sterke regionale verankering nog sneller inspelen op de vragen en behoeften van hun cliënten. Het kantoor in Gooik wordt de uitvalsbasis voor het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant en de driehoek tussen Bever, over Opwijk tot aan Sint-Genesius Rode. De opening van een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Groen heeft een hart voor het Pajottenland.

Groen
EP

  Groen gaat van start als streekpartij en richt zeich naar iedereen in Lennik, Gooik, Pepingen, Roosdaal, Herne, Galmaarden en Bever. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2018
Jacky Delcour
 

HALLE - Sportregiowerking Zuidwest Rand wordt verder gezet

Halle_logo
EP

 De gemeenteraad van Halle heeft de voortzetting van de Sportregiowerking Zuidwest Rand goedgekeurd. Door deze samenwerking bundelen de  sportdiensten uit de regio opnieuw regelmatig de krachten. De provincie Vlaams-Brabant coördineerde in het verleden deze regiowerking. Maar door de hervorming van de provincies dreigde ook het doek te vallen over deze samenwerking.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 jan 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 jan 2018
Marc Colpaert | 03 jan 2018
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief