Laatste artikels van Regio

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Ouders investeren in energiezuinige scholen

Editiepajot_bart_devill___energieprojectolv
foto Bart Devillé
 

 Het O.L.V.-Instituut van Sint-Genesius-Rode, het Don Bosco-instituut van Halle, de Freinetschool “De Boomhut” in Alsemberg en de vrije en gemeentelijke kleuter- en lagere scholen van Gooik doen mee aan het provinciale klimaatproject “Energieke scholen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE / REGIO- Historisch hoog investeringspeil voor fiets, bus en tram

Weyts_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het station van Halle heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zijn investeringsplan voor fiets, bus en tram voorgesteld. De investeringsbudgetten voor de fiets en voor het openbaar vervoer stijgen naar een recordhoogte. Vanaf nu tot het eind van de regeerperiode in 2019 wordt er nog 816 miljoen euro geïnvesteerd in openbaar vervoer (+43%) en 300 miljoen euro in de fiets (+25%). Pittig detail: Tijdens de uiteenzetting werd de fiets van Minister Weyts ontvreemd uit de rekken aan het station

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO / HALLE - Er is een wedstrijd Er is een wedstrijd Die je ooit winnen kan

Fototoestel
EP

 Erfgoed, dat is voor ons alles wat de moeite waard is om bewaard te blijven. In een land waarin verstedelijking nooit vlugger verliep dan nu, moet veel beschermd worden en nog meer bewaard blijven. Foto’s kunnen helpen bij waarde, waardering, bewaring. Daarvan is Streekvereniging Zenne en Zoniën overtuigd.  Voorzitter Roger Swalens legt uit wat de bedoeling van zijn vereniging is, met het nieuwe initiatief: een fotowedstrijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Provincie voegt nieuwe routes toe aan functioneel fietsnetwerk

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde wijzigingen goed aan het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk. Om het netwerk aan te passen aan nieuwe plannen en evoluties, voegde de provincie nieuwe routes toe aan dit netwerk en werden andere routes gewijzigd, verplaatst of geschrapt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Nooit zoveel BOB-controles, nooit zo weinig bestuurders positief

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Tijdens de eindejaarseditie van de BOB-campagne werd er in Vlaanderen een  recordaantal (292.089) bestuurders gecontroleerd. Slechts 1,99% legde een positieve ademtest af: het laagste percentage ooit. Het aandeel dronken bestuurders daalt zo voor het 4de jaar op rij. “Een hogere pakkans hoort bij de strijd tegen de schande van de 400 verkeersdoden op 1 jaar tijd”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

REGIO - De Kastaars organiseren luxe burgerfestijn in combinatie met quiz

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Kastaars (zaalvoetbalploeg uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en omstreken) ook dit jaar weer hun befaamde bier- & burgerfestijn met hamburgers van ‘Top Angus Beef’ en aangepaste biertjes. Naast al dat culinair geweld kunnen de (amateur-)quizzers ook weer een gooi doen naar de slimste Kastaar van 2017.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Provincie tegen halvering aantal raadsleden en 2 kieskringen

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  De provincieraad van Vlaams-Brabant vraagt aan de Vlaamse regering om bij de provincieraadsverkiezingen van 2018 het aantal raadsleden niet te halveren maar te verminderen met 1/3. De raad vraagt ook om het aantal kiesdistricten niet te verminderen van 5 naar 2 maar naar 4. De provincie Vlaams-Brabant vindt dat op deze manier de vertegenwoordiging van alle regio’s het best gegarandeerd is. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO – Wat doen wanneer een bewoner wordt vermist?

Woonzorgcentra_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Augustinus in Halle kwam  een delegatie van een tiental woonzorgcentra, OCMW’s en de politiezone Zennevallei samen rond de tafel om oplossingen aan te reiken voor het geval dat een bewoner wordt vermist.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO - Panta Rhei vzw op zoek naar een nieuwe thuis

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Panta Rhei vzw is een landelijk erkende jeugdwerkorganisatie, die reeds meer dan 25 jaar kwaliteitsvolle, tot-de-verbeelding-sprekende themavakanties voor kleuters en jongeren organiseert. Met een enthousiaste stuurploeg en gemotiveerde, pedagogisch opgeleide monitoren zetten ze jaarlijks een 200-tal vakanties over heel Vlaanderen op poten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN / REGIO - Gratis infomoment over renoveren

Foto_geld
Men kan er ook geld mee winnen

De Woonwinkel Pajottenland organiseert een gratis infomoment over ’Help, ik ga renoveren’, in het Baljuwhuis van Galmaarden. Dit infomoment staat open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik. Bij de Woonwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Kos
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Gerald Driessens, Natuurpunt Studie | 17 jan 2017
Marc Colpaert | 14 jan 2017
Emile Devogeleer | 06 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief