Laatste artikels van Regio

Nieuwe cijfers over detailhandel in Vlaams-Brabant in een nieuw jasje

Provincies

 Hoeveel winkelvloeroppervlakte en handelspanden zijn er in een gemeente? Welk deel daarvan is gevuld en welk deel staat leeg? Hoe gevarieerd is het handelsaanbod? De provincie Vlaams-Brabant publiceert, samen met de andere Vlaamse provincies, nieuwe cijfers over de detailhandel in haar 65 gemeenten. De cijfers zijn voortaan te vinden in een gebruiksvriendelijke online tool, www.provincies.incijfers.be.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Marc Sluys
 

PAUL SEVERS wordt 70 jaar maar blijft voor verrassingen zorgen.

Dsc_1773_2874__large_
 

 Vlaamse streekzanger nummer 1, Paul severs wordt op 26 juni 70 jaar, en ondanks zijn leeftijd blijft Paul het ene succes na het andere opstapelen. Op 10 juni  liet de zanger de zaal van CC de Arjaan in Geraardsbergen vollopen, Paul bracht er samen met Nina Butera en Anneke van Hooff een speterende show waar vele fans nog volop van nagenieten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Pipo & Pipette beginnen aan hun zomerseizoen

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Het is weer zover. Volgend weekend beginnen Pipo en Pipette aan hun zomerseizoen met een nieuwe show. De première van deze show is te beleven het volgend weekend tijdens kermis Essenbeek. Dag van afspraak zaterdag 23 juni omstreeks 16u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - N-VA Halle-Vilvoorde komt met lijst voor de provincieraadsverkiezingen naar buiten

Editiepajot_regio
Foto © Julien Steens
 

In 2012 werd de N-VA ondanks het overtuigende resultaat geweerd uit het provinciebestuur. De traditionele partijen hebben er toen alles aangedaan om de noodzakelijke verandering af te blokken. In de afgelopen zes jaar zorgde de N-VA fractie steeds voor de kritische kijk op het provinciaal beleid. N-VA wil dan ook op 14 oktober de sterkste partij van Vlaams-Brabant worden in de provincieraad én in de deputatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Gordelfestival pakt uit met unieke belevenissen

Dsc_7074_4381__large_
 

 De 6de editie van het Gordelfestival wil op zondag 2 september 2018 een breed familiepubliek naar de Vlaamse Rand lokken. De organisatie pakt dit jaar uit met enkele unieke belevenissen: wielertoeristen kunnen in 8 professionele wielerpelotons de 100 km rond Brussel rijden (inclusief een prachtige passage doorheen de plantentuin van Meise) en lopers krijgen de eenmalige kans om door het Afrikamuseum te lopen

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2018
Devogeleer Emile
foto's archief © Devogeleer Emile
 

REGIO - De 10.000-stappenclash is afgelopen

Groepsfoto
 

De winnaars van de derde 10.000-stappenclash tussen gemeenten zijn bekend. Tussen 1 en 31 mei namen 207 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Doel van deze wedstrijd? Om het meeste stappen zetten en zo dus meer bewegen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

EDINGEN/REBECQ – Tractor met aanhangwagen onder trein maar gelukkig geen gewonden

Ongeval_overweg_bierk_8_juni_18__15u__1_
Ongeval tractor/aanhangwagen - trein overweg Bierk (deelgemeente Rebecq)- © Deschuyffeleer
 

Deze namiddag omstreeks 15u is een landbouwtractor met aanhangwagen in de problemen komen te vallen op de spooroverweg in de rue du Radoux in Bierk, deelgemeente van Rebecq. De tractor geraakte niet tijdig over de overweg en werd aangereden door een treinstel dat op de L94 reed van Edingen naar Halle......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Conferentie ‘Slimme regio’ in SINT-PIETERS-LEEUW

Dsc_0401_
Burgemeesters, secretarissen, medewerkers van diverse beleidsdomeinen. Foto Ingezonden
 

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst ‘Slimme regio’ in december 2017 werd er met 31 lokale besturen van Halle–Vilvoorde een traject gestart naar de opmaak van een gemeenschappelijke visie. Een aantal voorbereidende stappen werden reeds gezet zoals een eerste brainstorm, een kennismakingsdag, een online-bevraging, een afbakening van mogelijke beleidsdomeinen....  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Vakantieplannen? Vraag tijdig je Kids-ID en reispas aan!

B79783c969
 

 Trek je deze zomer naar het buitenland? Vraag dan tijdig de nodige documenten aan. Zo bespaar je jezelf heel wat geld en stress. Het aanmaken van een Kids-ID of een internationale reispas duurt doorgaans 3 weken. Daarom vraag je deze documenten best tijdig aan, liefst een maand voor je op reis vertrekt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

GOOIK - Leuke motorcross gezien

Editiepajot_cross_1__kopie_
De modder vloog langs alle kanten. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 27 mei brulden de motoren opnieuw in Gooik voor het Kampioenschap van Vlaanderen met als extraatje dit jaar het B.K. voor zijspannen. Het parcours werd lichtjes aangepast, het werd breder gemaakt en er kwamen twee heuvels bij. Nadat ze 50 jaar hun ding deden op de Kesterheide gaat de motorcross dit jaar al voor het tweede jaar op rij door in de Wijngaardbosstraat. "Wij hopen dat we nu een vaste stek hebben gevonden

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 24 apr 2018
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief