Laatste artikels van Regio

REGIO – Viering erkenning Brabants trekpaard als immaterieel cultureel erfgoed

Dsc_5337__large_
 

Deze morgen werd in vier Vlaamse gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Lennik, Vollezele en Vilvoorde de erkenning gevierd van het Brabants trekpaard als immaterieel cultureel erfgoed.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Coyote heeft aandacht voor de flitsmarathon van vandaag woensdag 18 april

Coyote-gps-nav--europa-_2085_

 In het kader van de flitsmarathon die nu woensdag 18 april wordt aangekondigd, wil Coyote eraan herinneren dat hun technologie gebruikers helpt om de geldende snelheidsbeperkingen beter te respecteren, zodat ze kunnen anticiperen op mogelijke gevaren op de weg. Zo kunnen ze hun rijgedrag preventief aanpassen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2018
Marc Sluys
 

EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’

Editiepajot_steunt_bruegel_2019_1
EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’
 

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 voor de regio’s Pajottenland en Zennevallei een bijzonder jaar wordt. We staan aan de vooravond van ‘Bruegel 2019’. Ook uw internetkrant www.editiepajot.com wil zich inzetten om dit jaarevenement een bijzondere ondersteuning te geven en u, als trouwe Editiepajot-lezer, de kans te bieden alle activiteiten te kunnen opvolgen. Daarom werd in de ranglijst van de ‘Gemeenten’ ook het onderdeel ‘Bruegel 2019’ opgenomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Editiepajot
Editiepajot
 

REGIO - Paul Severs heeft twee grote verrassingen in het verschiet

Image2
 

Paul Severs pakt uit met twee grote verrassingen, na het grote succes van zijn liedje 'Ik zou willen vliegen' is Paul opnieuw klaar met een succesnummer 'Zeg is dat niet wondermooi', en een verjaardagsshow om niet te vergeten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Toerisme Vlaams-Brabant laat expats regio ontdekken via Bucket List

Bucket_list-1
De Bucket List voor expats werd voorgesteld. Foto © Dieter
 

 Toerisme Vlaams-Brabant laat expats regio ontdekken via Bucket List op 17/4 Toerisme Vlaams-Brabant lanceert een online ‘Bucket List’ voor expats. Deze ‘Become a local’- Bucket List moet de buitenlanders, die zich in en om Brussel hebben gevestigd, inspireren om op stap te gaan in onze provincie. www.bucketlistflemishbrabant.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

OEH organiseert 37ste Hyacintenjogging doorheen het HALLErbos

Ed_01
 

De masters en recreanten van Koninklijke atletiekclub Olympic Essenbeek Halle ( OEH ) organiseren op zaterdag 21 april hun 37ste Hyacintenjogging doorheen het mooie Hallerbos. De inschrijving heeft plaats in zaal Vergeetmijnietje, Kasteelstraat 124 in Halle.  Door het stijgend succes van onze jogging vragen we aan de deelnemers om zich vooraf te registreren via onze website (www.oeh.be). Dit zorgt op de dag zelf voor een vlottere inschrijving. Om de 30 minuten vertrekt de bus aan het station van Halle. Voor meer info kan men terecht op de website www.oeh.be of per mail hyacintenjogging@oeh.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

Regio - Derde editie van Lokale Helden komt eraan in Groene Gordel

Editiepajot_lokale_helden_dilbeek_
Ingezonden foto
 

Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van Lokale Helden plaats in 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens op 390 podia in hun buurt. In die zin is Lokale Helden zonder meer ’s lands grootste muziekevenement, en een uitgelezen kans voor iedereen om lokaal talent te ontdekken. Ook in de Vlaamse Rand en de regio Halle-Vilvoorde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Nieuwe fietskaart voor Vlaams-Brabant

Dsc_0811
Nieuwe fietskaart voor Vlaams-Brabant. Foto Ingezonden
 

 Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde de nieuwe ‘fietskaart Vlaams-Brabant’. Deze kaart komt er naar aanleiding van een groot aantal trajectwijzigingen aan het fietsknooppuntennetwerk. Het fietsnetwerk Vlaams-Brabant sluit immers vanaf 2018 op een 20-tal plaatsen volwaardig aan op de nieuwe fietsknooppunten in Waals-Brabant. Dit opent heel wat nieuwe perspectieven en mogelijkheden voor fietsers in beide provincies.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

REGIO - Zonnepanelen dekken energiebehoefte PIVO

1200x1200
 

De voorbije week werden er zonnepanelen geplaatst op de daken van de loodsen 68 en 99 in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. Met deze bijkomende zonnepanelen kan het PIVO zijn elektriciteitsverbruik grotendeels dekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Provincie wil fietsgebruik in Vlaamse Rand doen toenemen

Best
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft subsidies aan Beersel, Drogenbos, Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Tervuren en Zaventem voor vernieuwende fietsprojecten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 05 apr 2018
Devogeleer Emile | 05 apr 2018
Sam Herremans | 31 mrt 2018
Elsie De Greef | 27 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mrt 2018
Marc Colpaert | 17 mrt 2018
Marc Colpaert | 03 mrt 2018
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief