Laatste artikels van Regio

REGIO - RandKrant bestaat 20 jaar

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Tweehonderdelf edities en grof geteld 42.500 artikels. RandKrant, het maandblad over de Vlaamse Rand rond Brussel, beleeft dit jaar zijn 20-jarige bestaan. Dat wordt gevierd met een vernieuwde website en Facebookpagina, en een exclusieve set postkaarten met de mooiste beelden uit 20 jaar RandKrant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Vooruitgang in onderzoek naar tientallen diefstallen

3_politielogo_2011_p200
EP

 Op het grondgebied Zennevallei, maar ook in andere gebieden zoals Dilbeek, Grimbergen en Brussel werden tientallen diefstallen van- en in voertuigen gepleegd. Vooral oudere modellen van de Volkswagengroep (Skoda, VW, Audi) waren het doelwit. Het onderzoek naar de daders liep al enige tijd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Alcohol- en gordelcontroles in maart in Vlaams-Brabant

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

Politiediensten in Vlaams-Brabant voeren in maart controles uit op rijden onder invloed en het dragen van de gordel. De provincie Vlaams-Brabant voert, in samenwerking met de lokale en federale politiediensten, strijd tegen verkeersongevallen veroorzaakt door chauffeurs onder invloed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Digitale expeditie in bibliotheken Pajottenland en Zennevallei

Bib
EP

 De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei kiezen de laatste jaren steeds vaker voor samenwerking. Ook voor de jeugdboekenmaand (1-31 maart) werden de handen wederom in elkaar geslagen. De bibliotheken uit deze regio willen zwaar inzetten op het gebruik van nieuwe media als smartphone, tablet, e-reader. Daarom werd een spel ontwikkeld, dat de bib bekijkt door digitale ogen. Dit maakt de bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei tot voortrekkers binnen de Vlaamse bibliotheeksector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Ouders investeren in energiezuinige scholen

Editiepajot_bart_devill___energieprojectolv
foto Bart Devillé
 

 Het O.L.V.-Instituut van Sint-Genesius-Rode, het Don Bosco-instituut van Halle, de Freinetschool “De Boomhut” in Alsemberg en de vrije en gemeentelijke kleuter- en lagere scholen van Gooik doen mee aan het provinciale klimaatproject “Energieke scholen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE / REGIO- Historisch hoog investeringspeil voor fiets, bus en tram

Weyts_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het station van Halle heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts zijn investeringsplan voor fiets, bus en tram voorgesteld. De investeringsbudgetten voor de fiets en voor het openbaar vervoer stijgen naar een recordhoogte. Vanaf nu tot het eind van de regeerperiode in 2019 wordt er nog 816 miljoen euro geïnvesteerd in openbaar vervoer (+43%) en 300 miljoen euro in de fiets (+25%). Pittig detail: Tijdens de uiteenzetting werd de fiets van Minister Weyts ontvreemd uit de rekken aan het station

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO / HALLE - Er is een wedstrijd Er is een wedstrijd Die je ooit winnen kan

Fototoestel
EP

 Erfgoed, dat is voor ons alles wat de moeite waard is om bewaard te blijven. In een land waarin verstedelijking nooit vlugger verliep dan nu, moet veel beschermd worden en nog meer bewaard blijven. Foto’s kunnen helpen bij waarde, waardering, bewaring. Daarvan is Streekvereniging Zenne en Zoniën overtuigd.  Voorzitter Roger Swalens legt uit wat de bedoeling van zijn vereniging is, met het nieuwe initiatief: een fotowedstrijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Provincie voegt nieuwe routes toe aan functioneel fietsnetwerk

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde wijzigingen goed aan het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk. Om het netwerk aan te passen aan nieuwe plannen en evoluties, voegde de provincie nieuwe routes toe aan dit netwerk en werden andere routes gewijzigd, verplaatst of geschrapt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Nooit zoveel BOB-controles, nooit zo weinig bestuurders positief

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Tijdens de eindejaarseditie van de BOB-campagne werd er in Vlaanderen een  recordaantal (292.089) bestuurders gecontroleerd. Slechts 1,99% legde een positieve ademtest af: het laagste percentage ooit. Het aandeel dronken bestuurders daalt zo voor het 4de jaar op rij. “Een hogere pakkans hoort bij de strijd tegen de schande van de 400 verkeersdoden op 1 jaar tijd”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

REGIO - De Kastaars organiseren luxe burgerfestijn in combinatie met quiz

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Kastaars (zaalvoetbalploeg uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en omstreken) ook dit jaar weer hun befaamde bier- & burgerfestijn met hamburgers van ‘Top Angus Beef’ en aangepaste biertjes. Naast al dat culinair geweld kunnen de (amateur-)quizzers ook weer een gooi doen naar de slimste Kastaar van 2017.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Gerald Driessens, Natuurpunt Studie | 17 jan 2017
Marc Colpaert | 14 jan 2017
Emile Devogeleer | 06 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief