Laatste artikels van Regio

REGIO / HALLE - Weyts investeert € 74 miljoen in fietsinfrastructuur in Vlaams-Brabant

Weyts_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vlaams minister van Mobiliteit  Ben Weyts komt voor het eerst met een Fietsinvesteringsplan, dat alle fietsinvesteringen voor de rest van de bestuursperiode (tot 2019) concreet maakt. In de komende 3 jaar is er zo ook € 74 miljoen Vlaams geld vastgelegd voor fietsinvesteringen langs gewestwegen in Vlaams-Brabant. Weyts: “Vroeger keken we alleen maar terug na de feiten. Nu creëren we concrete, nieuwe perspectieven voor de fietsers in Vlaams-Brabant door voor het eerst 3 jaar vooruit te blikken”.  Hij stelde zijn plannen voor in Halle, waar ze bezig zijn met de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Bergensesteenweg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

OETINGEN - Samen trainen voor de Mont Ventoux

Editiepajot_gooik_trainen__kopie_
Samen trainen bij iMove. - Foto Marc Colpaert
 

Een twintigtal personen uit Gooik en omstreken zijn in de conditie- en dansstudio iMove aan het trainen om deze zomer de Mont Ventoux in Frankrijk op te rijden met de fiets. Bij iMove zijn nogal wat mensen de laatste tijd zwaar aan het trainen en dit met een speciaal doel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Topondernemersop de sofa

Editiepajot_gooik_voka__kopie_
Topondernemers op de sofa. Foto Marc Colpaert
 

Jong Voka Zenne-Pajot organiseerde 'Topondernemers op de sofa' in de Cultuurschuur De Cam in Gooik. Drie jonge topondernemers Thijs Claes (Daddy Kate), Jonas De Cooman (Appiness) en Daan De Wever (Destiny) kwamen voor een veertigtal jonge ondernemers spreken over hun pad naar succes, over de obstakels die ze gaandeweg overwonnen en over hun

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Naar een natuurtuin

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De Mark organiseert een plukdag in een natuurtuin. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 22 april organiseren de vzw De Mark, vzw Flore en Aarde(nd)werk samen een plukdag in een natuurtuin. Deze vereniging is vooral actief in de gemeenten Galmaarden, Bever en Herne.  De bedoeling is om samen met maximum 25 deelnemers àndermeer brandnetelkruid of braamblad te komen plukken. Graag vooraf inschrijven: Stort 3 euro per deelnemer op

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL / REGIO Twintig jaar Toer de Geuze wordt bijzondere editie

Editiepajot_bart_devill___toer
foto Bart Devillé
 

 Het geraakte eerder al bekend dat ter gelegenheid van de twintigste Toer de Geuze, deze openbrouwerijendag die om de twee jaar wordt georganiseerd door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(HORAL), dit jaar over twee dagen loopt, namelijk 6 en 7 mei. En dit is niet het enige nieuwe!In samenwerking met de gemeente Beersel wordt op het voetbalveld aan het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ (Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg) een pop-up camping ingericht, waar kampeerders reeds vanaf vrijdagavond hun tent kunnen opstellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO 20 jaar Toer de Geuze wordt tweedaagse

Editiepajot_bart_devill___toerdegeuze
foto Bart Devillé
 

  Voor de allereerste keer in 20 jaar wordt Toer de Geuze een tweedaags evenement. Op zaterdag 6 en zondag 7 mei openen de leden van de vzw HORAL(Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren) hun deuren voor het grote publiek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO – Kies jouw favoriete liedje voor de nieuwe cd van Clouseau.

Clouseau
FotoEmile Devogeleer
 

 Clouseau brengt speciaal voor hun 30 jaar bestaan op de planken een verzamel box uit met daarop de beste en leukste hits die zij tijdens die jaren hebben uitgebracht

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO / BEERSEL - Atletiekinitiatie voor voor mensen met een beperking

G_sport_1
Ingezonden foto's
 

 Op de atletiekpiste van het Provinciedomein in Huizingen werden atletieinitiaties gegeven voor met een beperking. De aanwezigen konden kennis maken met verschillende arletiekdisciplines (lopen, werpen, springen, run en bike)

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

REGIO - Verstoord busverkeer uitgebreid naar heel Vlaams-Brabant

De_lijn_algemeen_p200
EP

 Alle informatie voor reizigers op www.delijn.be  Een stakingsactie verstoort het busverkeer in grote delen van Vlaams-Brabant. De hinder is het grootst het in de Noordrand en de omgeving van Haacht, daar is zowat de helft van de bussen uitgereden. In het Hageland en de regio Leuven kunnen reizigers rekenen op goed drie op de vier bussen. Ook het busverkeer in het Pajottenland is vandaag verstoord.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Politie controleert op alcohol en snelheid in april in Vlaams-Brabant

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  De federale en lokale politiediensten in Vlaams-Brabant controleren in april op rijden onder invloed en op snelheid. De provincie Vlaams-Brabant voert, in samenwerking met de politiediensten, strijd tegen verkeersongevallen, veroorzaakt door chauffeurs onder invloed. Het provinciaal actieplan tegen dronkenschap voorziet in april controles op rijden onder invloed en op snelheid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 15 mrt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 28 feb 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief