Laatste artikels van Regio

REGIO - Nationale actie tegen woninginbraken

Inbreker_kijkt_door_venster_p200
EP

 In ons land wordt meer dan 200 keer per dag  ingebroken in een woning. Naast de maatschappelijke kost tast dit ook het algemeen veiligheidsgevoel aan. Hier kunnen we samen iets aan doen!  Dit jaar wordt op vrijdag 27 oktober voor de derde keer ‘1 dag niet’ georganiseerd. Op deze dag willen ze iedereen bewust maken van het belang van inbraakpreventie

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Projectoproep 2017 Leader Pajottenland+

Logopz
EP

 "Wij zoeken jouw ideeën... om ze samen uit te werken."
Het Pajottenland bruist en bloeit. Om de streek nog meer dynamiek en leefbaarheid te bezorgen, rekent deze regio op haar inwoners. Tot 2021 is er 582.000 euro beschikbaar om in de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal projecten rond plattelandsontwikkeling en -vernieuwing te realiseren. Die gemeenten zijn door Europa, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant erkend als Leadergebied 2014-2020, en willen samen met hun inwoners en verenigingen de regio verder ontwikkelen

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Dringend gezocht: nieuwe 'recruten' voor het knotteam in de regio

Knotteam1
Ingezonden foto

 Het knotteam Pajottenland en Zennevallei is dringend op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger van knotteam Pajottenland & Zennevallei ga je aan de slag om knotwilgen en andere knotbomen gratis te knotten in ruil voor het brandhout. Knotaanvragen voor knotwerk hebben ze momenteel genoeg, ze zoeken momenteel dus enkel bijkomende vrijwilligers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

BEERSEL Groenrestauratie rotstuin krijgt de beste zorgen

Editiepajot_bart_devill___rotstuin1
foto Bart Devillé
 

 De groenrestauratie van de rotstuin van het Provinciedomein van Huizingen is goed gestart en zit op schema. En een en ander wil men ook tonen een het publiek. Daarom organiseert het Provinciedomein twee werfwandelingen om de domeinbezoekers en de buurtbewoners een blik achter de schermen van de werken te gunnen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO / NINOVE - Vlaams Compostelagenootschap - Infodag

Vlaams_compostergenoopschap
 

Het Vlaams Compostelagenootschap organiseert op zaterdag 14 oktober een infodag voor al wie geïnteresseerd is om naar Santiago de Compostela te stappen of te fietsen. Waarom vertrekken elk jaar zoveel pelgrims naar Santiago de Compostela ? Ga ik alleen of met tochtgenoten ? Wat neem ik mee ? Hoe bereid ik me voor ? Hoeveel kost het ? Op alle vragen krijg je een antwoord.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

HERNE/REGIO - Grote belangstelling voor infoavond nieuw logiesdecreet

Infomoment_nieuw_logiesdecreet_september_2017_-_1
HERNE/REGIO - Grote belangstelling voor infoavond nieuw logiesdecreet - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei sloegen de handen in elkaar voor een infoavond rond het nieuwe Vlaams decreet voor logiesuitbaters. Gastspreker was Geert Martin, het diensthoofd Kwaliteit bij Toerisme Vlaanderen en projectleider voor het logiesdecreet dat......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

REGIO – ‘FAIRMMM KUNSTIG’ het nieuwe regionaal Fairtrade project 2018

Fairtrade_1
Foto's Emile devogeleer
 

  Fairtrade trekkers uit 10 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei slaan de handen in elkaar en promoten sinds 2014 Fairtrade regionaal. ( Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Ternat, Asse, Gooik, Pepingen, Herne,Beersel, Halle en Lennik).

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO / PEPINGEN - Steun Lio en doe mee aan de Halloweentocht

Editiepajot_pepingen
Ingezonden affiche
 

Het verhaal van Lio begint op 7 maart 2016. Zij wordt geboren als een gezond en pittig dametje. Niets dat erop wijst dat enkele maanden later zal worden vastgesteld dat Lio het CDKL5 syndroom heeft.De  eerste tekenen zijn begin mei 2016. Lio maakt voor het eerst krampachtige bewegingen met armen en benen. Zo komt ze voor de eerste maal in het ziekenhuis. Er worden testen en onderzoeken gedaan. Men denkt aan een ernstige vorm van epilepsie. Na een weekje mag Lio het ziekenhuis verlaten met de nodige medicatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Trekpaardenraad wil trekpaarden als immaterieel cultureel erfgoed vrijwaren

Paarden_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De cultuur van het Belgisch trekpaard, trots van Vlaams-Brabant, is een krachtig stukje levend erfgoed. Als eigenaar, menner, fokker of gepassioneerde koestert u dagelijks de kennis, technieken en gebruiken die deze traditie vormgeven. Om dit rijke immaterieel cultureel erfgoed te vrijwaren en door te geven aan volgende generaties, hebben diverse actoren uit de trekpaardenwereld zich verenigd in een trekpaardenraad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL / REGIO Open deur Brouwerij Belgoo en Brett-Elle werd voltreffer

Editiepajot_bart_devill___belgoo_opendeur
foto Bart Devillé
 

 Nadat Jo Van Aert uit Alsemberg in 2007 terugkeerde van Brazilië, besloot hij zijn droom job of ambachtelijk bier brouwen, op te starten. Aanvankelijk vond hij geen geschikte ruimte in de regio en begon hij te brouwen in Binche. Wat begon als een hobby groeide uit tot een voltijdse bezigheid. Het is nu drie jaar geleden dat Jo Van Aert na een zoektocht van vier jaar een geschikte locatie vond om zijn Belgoo-brouwerij te huisvesten. Hij kocht een deel van de oude drankencentrale BVS aan de Georges Wittouckxstraat in Sint-Pieters-Leeuw en verbouwde  die tot een brouwerij met een bijhorende degustatieruimte. En opdat de brouwerij nu 10 jaar bestaat en heel wat omwonenden (nog) niet weten dat hier wordt gebrouwd, vond een opendeurdag plaats. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 01 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 sep 2017
Felix Merckx | 28 aug 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief