Laatste artikels van Regio

BEERSEL/REGIO “Leeza van den burgemeester” op 91 jarige leeftijd overleden

Editiepajot_bart_devill___leza
foto Bart Devillé
 

 Een maand geleden was zij er nog bij op de 10de WCUP Classic van “haar” Dworpse Bikers in het provinciedomein te Huizingen, vrijdag 8 december overleed zij op 91-jarige leeftijd in het UZ Jette. Officieel was haar naam wel Barbara Wauters, maar in Dworp en de hele regio noemde men haar “Leeza”. En omdat zij de echtgenote was van de laatste Dworpse burgemeester voor de fusies , wijlen Michel Wouters, werd zij “Leeza van de burgemeester” genoemd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Start nieuw vervoersplan: nieuwe dienstregeling en versterkt treinaanbod vanaf zondag

Station_halle_bewerkt-2
FotoFelix Merckx

 Op zondag 10 december breidt NMBS haar treinaanbod fors uit. Vooral rond de grote stedenzullen er meer treinen rijden en ook tijdens het weekend wordt het aanbod versterkt. Ook het landelijke treinaanbod wordt uitgebreid en waar mogelijk ook de reistijd verlaagd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

REGIO - 2.5 miljoen extra voor zorginfrastructuur in Vlaams-Brabant

Vlaams_parlement
EP

 Het Vlaams Parlement zet een belangrijke stap in het wegwerken van de zorg- en welzijnskloof. De Vlaamse meerderheidspartijen dienen namelijk een decreet in waarmee ze jaarlijks 2,5 miljoen euro extra voorzien om die kloof te dichten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Allen de Zenne op

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

De Zenne, de verborgen rivier die onder Brussel loopt. Iedereen kent ze, bijna niemand heeft ze al echt van dichtbij gezien. Wat als we de Zenne toegankelijk kunnen maken voor kayakkers? De Kayak Zen(ne) ploeg zou heel graag aanlegsteigers bouwen in Lot en Drogenbos zodat iedereen op de Zenne kan varen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - Oproep prijs Plan Boommarter 2017

Logo_plan_boommarter_895
EP

 Plan Boommarter reikt begin volgend jaar opnieuw enkele prijzen uit om positieve natuur- en landschapsacties in de brede omgeving van het Hallerbos in de kijker te plaatsen. Originele initiatieven kunnen nog tot 11 december genomineerd worden voor de prijs 'Plan Boommarter 2017'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2017
Felix Merckx
EP
 

GOOIK - Jan Jambon even in De Cam

Editiepajot_gooik_jambon__kopie_
Jan Jambon en gemeenteraadslid Kristoff Hemelinckx. - Foto Marc Colpaert
 

Op uitnodiging van N-VA Gooik kwam Minister Jan Jambon zijn verhaal doen in De Cam in Gooik, door de problemen met vandalisme van de laatste weken waren er extra veiligheidsmaatregelen. N-VA Gooik ontvingt vice-premier Jan Jambon op donderdag 30 november in De Cam in Gooik en dat was wel een beetje ongelukkig gekozen want die avond sneeuwde het en liep er van alles verkeerd, zelfs de Minister kwam pas een half uurtje later aan dan voorzien. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Sneeuw zorgt voor idyllische plaatjes maar ook voor veel miserie in het verkeer

Sneeuw_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Ook in onze contreien is het beginnen sneeuwen. Tijd voor idyllische plaatsjes en sneeuwpret. Het heeft echter ook een keerzijde. Momenteel zijn er  op vele plaatsen opstoppingen, waarin de wagens uren vast zitten. Zo is er rond Brussel twee uren wachten

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

GOOIK - Vandalen blijven Jan Jambon viseren

23600825_1888397194807313_1686791166_o
De affiches werden voor de vierde keer verscheurd. - Foto Kos
 

Voor de vierde keer op enkele dagen tijd zijn de affiches, die de komst van Jan Jambon op 30 november aankondigen, vernield. Blijkbaar zien sommige mensen het echt niet zitten dat deze N-VA er naar De Cam komt. "Het lijkt onwaarschijnlijk maar wij hebben vol ongeloof vastgesteld, dat een dag na het plaatsen van de nieuwe affiches met de aankondiging van de komst van Jan Jambon, al voor de 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Controles op alcohol en BOB-campagne

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

  In december controleren de lokale en federale politiediensten, op vraag van de provincie Vlaams-Brabant, op rijden onder invloed. Deze controles sluiten aan bij de BOB-campagne van het VIAS-instituut en de Vlaamse overheid, die tussen 1 december en 29 januari 2018 worden gehouden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2017
Felix Merckx
EP
 

GALMAARDEN - Kleuters leren Frans in het Sint-Catharinacollege

Editiepajot_galmaarden_kleuters__kopie_
Kleuters leren Frans. - Foto Marc Colpaert
 

Het Sint-Catharinacollege gelegen in de Bergstraat in Galmaarden is sinds dit jaar gestart met het onderrichten van de Franse taal bij de kleuters. Deze kinderen leren op een speelse manier tal van Franse woordjes. "Wij zijn van oordeel dat we in het onderwijs niet vlug genoeg kunnen van start gaan met het aanleren van een tweede taal. Dus daarom dat we dit schooljaar

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief