Laatste artikels van Regio

REGIO -De MIVB past het Net aan voor de Tour de France in Brussel

Tour_tram
 

Duizenden mensen worden verwacht in de hoofdstad tijdens het weekend van 6 en 7 juli voor het vertrek van de Tour de France 2019. Om al die bezoekers te ontvangen en de wielrenners door te laten, versterkt de MIVB haar net en past het aan. Bovendien is het MIVB-net op zaterdag en zondag gratis voor «Le Grand Départ».

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO – Vlaamse Rand moet Brusselaars opvangen

Verstedelijkin_rand
 

21.700 Brusselaars verhuisden vorig jaar naar Vlaanderen. Dat is een record, en 2,5 keer meer dan het aantal Vlamingen dat de omgekeerde beweging maakt. Dat blijkt uit cijfers van Binnenlandse Zaken die vastgoedorganisatie CIB Vlaanderen onderzocht.

 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

TERNAT / REGIO - Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag

Ontwerpen_ezelsoor_1
 

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek te gaan naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij tijdens Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag, hun boeken kaften met origineel kaftpapier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Poëzie met en voor Bruegel in Groenenberg

Constructies_in_het_park_2
 

Wandelen door een prachtig Bruegellandschap en tegelijk genieten van hedendaagse poëzie? In domein Groenenberg loopt tot 15 september de openluchtexpo “Terug naar toen we begonnen”. De expo brengt je doorheen het park langs tien Bruegelwerken en veertig eigentijdse gedichten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Bruegelpostkaarten van Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei

Sh2_5642__large_
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei hebben in het kader van het bruegeljaar postkaarten gecreëerd in de trant van "bruegel leeft"!   Sedert enkele jaren staan in de regio P&Z een 70-tal postkaarthouders. Pajottenland+, die als eerste streekorganisatie de mogelijkheid voor een feestjaar in 2019 lanceerde, en Toerisme Pajottenland en Zennevallei, de coördinerende organisatie van Bruegel 2019, bundelden de krachten voor het uitgeven van een reeks postkaarten rond deze Vlaamse meester.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Opgewerkt Pajottenland - Samenwerken aan onze klimaatdoelstellingen

Dsc_0388
 

Het Pajottenland is een regio met een grote landschappelijke waarde. Deze prachtige streek kent heel wat uitdagingen wanneer het gaat over klimaatverandering, zoals droogte en wateroverlast. Maar de typische identiteit van het landschap biedt tegelijk ook kansen om te werken aan onze klimaatdoelstellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

‘t Pajottenland ontdekken en proeven - Bruegelfietszoektocht

Sh2_5637__large_
 

In maart van dit jaar kwam Mieke De Baerdemaeker van Hotel-restaurant Alsput naar Pajottenland+ met het idee om een bruegelfietszoektocht te houden naar aanleiding van het bruegeljaar 2019.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Nationale campagne 1dagniet breidt zich uit over Europa

Politie_zone
 

 De jaarlijkse nationale campagne tegen inbraak 1dagniet trekt ieder jaar steeds meer aandacht. Het succes stijgt zo snel dat de nationale actie zich zal uitbreiden tot op Europees niveau met de eerste Europese dag tegen inbraak vandaag woensdag 19 juni.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Marc Sluys
 

Voorstelling nieuwe raad van bestuur van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en toetreding gemeente Linkebeek

Img_3890
Nieuwe raad van bestuur van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Foto © Marc Sluys
 

 Op maandag 17 juni werd de nieuwe raad van bestuur en het dagelijks bestuur van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei  voorgesteld aan de aangesloten gemeenten en verenigingen. Provincieraadslid Geertrui Windels start vol enthousiasme als nieuwe voorzitter: ,,We zullen met verenigde krachten ons prachtige landschap verder valoriseren en veilig stellen voor de toekomst.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Regio - Zoniën wordt minder Beukenbos

Beukenbos
 

 

Beukenbomen in Zoniënwoud niet bestand tegen klimaatverandering?

 Het Brussels Gewest wil ongeveer een derde van de beukenbomen in het Brusselse deel van het Zoniënwoud gedeeltelijk vervangen door wintereiken. Die zouden beter bestand zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering, zo luidt het argument. Maar volgens bosexpert Martin Hermy van de KU Leuven, hierover ondervraagd door de nieuwsredactie van  de VRT, gaat dat argument niet op.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 14 jun 2019
Devogeleer Emile | 13 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 jun 2019
Devogeleer Emile | 03 jun 2019
Sam Herremans | 30 mei 2019
Devogeleer Emile | 29 mei 2019
Roger Swalens | 23 mei 2019
Hugo Devillé | 22 mei 2019
Roger Swalens | 22 mei 2019

archief