REGIO - Haviland helpt de blinden ‘zien’ in 19 gemeenten

C21

REGIO - Haviland helpt de blinden ‘zien’ in 19 gemeenten

Dopjesactie
De dopjes worden goed besteed. Foto Ingezonden
 

Vanaf oktober kunnen de inwoners van 19 gemeenten* uit Halle-Vilvoorde meehelpen om blinden te laten ‘zien’ door in de verschillende recyclageparken plastic dopjes gratis binnen te brengen. De ingezamelde dopjes van onze 19 gemeenten worden opgehaald door het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Het BCG laat de dopjes door vrijwilligers sorteren en verkoopt die daarna door aan een recyclagebedrijf. Het recyclagebedrijf maakt op haar beurt duurzame voorwerpen uit de ingezamelde dopjes.
Blindengeleidehonden
Met de opbrengst van de dopjes kweekt en leidt het BCG jonge honden op tot blindengeleidehonden. Daardoor hoeft de persoon met een visuele beperking de volledige opleidingkost van 20.000 euro niet zelf te betalen.
Milieuvriendelijk
Voor Haviland is dit project belangrijk omdat dit verhaal volledig past binnen onze missie, visie en waarden. Door de dopjes apart binnen te brengen op het recyclagepark, dragen onze inwoners op een milieuvriendelijke manier bij aan een belangrijk sociaal project.

Om deze actie goed te laten verlopen is het belangrijk om de juiste plastic dopjes mee te brengen naar het containerpark. Alle info over welke dopjes wel en niet in aanmerking komen, vind je op www.haviland.be.

*De 19 deelnemende gemeenten en hun locaties voor de inzamelacties zijn:

het recyclagepark van Asse, Beersel, Dilbeek, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel.

De gemeente Drogenbos heeft geen recyclagepark maar zij zullen hun dopjes in het gemeentehuis inzamelen.

De gemeente Bever heeft ook geen recyclagepark. Hier moet de locatie van de inzamelactie nog bepaald worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2014
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief