REGIO - Muismatjes leren communiceren met anderstaligen

C21

REGIO - Muismatjes leren communiceren met anderstaligen

Editiepajot_ingezonden_muismatjes_04112014
ingezonden
 

De provincie Vlaams-Brabant en het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant geven muismatjes uit met tips voor een toegankelijk taalgebruik. Er zijn vijf versies met telkens een grappige cartoon en tips voor Nederlandstaligen om de communicatie met anderstaligen in de Rand te bevorderen.

‘Het is niet evident om op een duidelijke, verstaanbare manier het Nederlands als contacttaal in de Rand te gebruiken. Het Huis van het Nederlands heeft de afgelopen jaren heel wat kennis opgebouwd over op een toegankelijke manier met anderstaligen communiceren. Via deze muismatjes wordt deze kennis omgezet naar een leuk product’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

 

Er bestaan vijf versies met telkens een grappige cartoon en tips rond toegankelijk taalgebruik. Zo leren Nederlandstaligen in de Rand op een leuke manier hoe ze anderstaligen beter kunnen aanspreken en helpen via een aantal simpele tips, zoals duidelijk en langzaam spreken, het vermijden van dialect, korte zinnen gebruiken en het vermijden van figuurlijk taalgebruik.

 

In totaal werden er 2.000 muismatjes gemaakt. Ze worden gratis verdeeld onder lokale besturen, bedrijven en verenigingen in de Vlaamse Rand.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 feb 2023
Marc Sluys | 22 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2023
Devogeleer Emile | 07 feb 2023

archief