REGIO - Dag van de Jeugdhuizen op 15 november: Meer vrijwilligers in de Vlaamse jeugdhuizen

C21

REGIO - Dag van de Jeugdhuizen op 15 november: Meer vrijwilligers in de Vlaamse jeugdhuizen

Editiepajot_ingezonden_dag_van_de_jeugdhuizen_14112014
ingezonden

Op 15 november zetten de jeugdhuizen hun deuren wagenwijd open. Op de Dag van de Jeugdhuizen tonen de jeugdhuizen hoe belangrijk zij zijn voor jongeren. 8 676 vrijwilligers zijn daar al langer van overtuigd.

Vrijwilligers vormen de spil van de jeugdhuizen. Volgens de ledenbevraging van Formaat, de jeugdhuisfederatie, zijn er in de jeugdhuissector 8 676 vrijwilligers actief. Dit is een stijging ten opzichte van de voorgaande jaren.

 

Volgens het jeugdhuisonderzoek (2014) in opdracht van het  Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, zijn de meeste van deze vrijwilligers tussen 20 en 23 jaar.

Motivatie

Voor de vrijwilligers is het jeugdhuis een plaats om hun vrienden te ontmoeten en om zich te amuseren. Maar er is meer.

 

Het jeugdhuisonderzoek toont ook aan dat jongeren vrijwilliger zijn omdat ze in het jeugdhuis dingen bijleren én omdat ze er de ruimte en vrijheid krijgen om hun ding te doen.

Dag van de Jeugdhuizen

Dat jeugdhuizen experimenteerruimtes zijn voor vrijwilligers én bezoekers zetten we in de kijker op 15 november. Op de Dag van de Jeugdhuizen tonen bijna 200 jeugdhuizen, verspreid over Vlaanderen, dat er in jeugdhuizen vanalles kan.

 

Het jeugdhuis ombouwen tot een gekkenhuis, je creatieve talenten ontdekken tijdens een kunstatelier, verlichting maken uit pmd-materiaal, het kampioenschap barkrukdraaien of een partijtje witloofschieten? Niets is te gek in het jeugdhuis. Het volledige programma vind je op www.jeugdhuis.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief