REGIO - Kasteel Ter Ham wordt opleidings- en expertisecentrum ouderenzorg

C21

REGIO - Kasteel Ter Ham wordt opleidings- en expertisecentrum ouderenzorg

Editiepajot_regio_dilbeek_kasteel_ter_ham_03_foto_roger_mortelmans
foto Roger Mortelmans: Kurt Ryon (burgemeester Steenokkerzeel), Frank Geets (administrateur-generaal Vlaams agentschap Facilitair Bedrijf) en Michel Vanstallen (afgevaardigd bestuurder Soprim@) die de sleutel van het Kasteel in ontvangst neemt.
 

De groep Soprim@, waarvan de directie en de algemene diensten gevestigd zijn in Dilbeek, beheert vijftien woonzorgcentra in Vlaanderen. 

Recent opende de groep nog 43 assistentiewoningen in Residentie Koning Albert I, een historisch 100-jaar oude kasteeltje in Dilbeek. Tevens liet Soprim@ in Gooik het voormalig kloostergebouw helemaal heropbouwen om er 32 assistentiewoningen in onder te brengen.

 

Sinds enkele jaren heeft Soprim@ ook een eigen opleidingscentrum, Optimum C, dat vormingen, voornamelijk voor de eigen medewerkers, organiseerde inzake zorgkwaliteit, nieuwe regelgeving en zorgmanagement. Nu wordt het opleidingsaanbod sterk uitgebouwd en ontsloten voor professionals uit de hele Vlaamse woonzorgsector.

 

Het Kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel moet nu het uithangbord en ontmoetingsplek worden van de talrijke expertise en innovatieve ideeën rond ouderenzorg. Het kasteel deed tot voor kort dienst als ontvangst- en seminarielocatie voor de Vlaamse Overheid. Soprim@ krijgt het kasteel in handen via een erfpachtovereenkomst met het Vlaams agentschap Facilitair Bedrijf.

 

Ter gelegenheid van deze belangrijke gebeurtenis werd de sleutel van het kasteel symbolisch overgedragen.

 

Michel Vanstallen, afgevaardigd bestuurder van Soprim@, drukte erop dat de firma vereerd is om dit prachtige stukje erfgoed te mogen beheren en te mogen opnemen in de groep, die er zeker zorg voor zal dragen.

 

Het eeuwenoude kasteel symboliseert voor ons respect en zorg voor geschiedenis en ouderdom, zegt hij. Het erfgoed moet experts en medewerkers met passie en talent in onze sector aantrekken en motiveren om nog ambitieuzer te worden.

 

Het Kasteel Ter Ham is inderdaad de ideale en inspirerende locatie om te werken aan de toekomst van de ouderenzorg.

 

www.optimumc.bewww.kasteelterham.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2014
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief