REGIO -Witloofbox viert vijfde verjaardag

C21

REGIO -Witloofbox viert vijfde verjaardag

Editiepajot_ingezonden_5jaarwitloofbox2014
ingezonden
 

De provincie Vlaams-Brabant verdeelde voorbije week, voor het vijfde jaar op rij, de succesvolle witloofbox aan scholen. Om de bekendheid van dit streekproduct nog meer glans te geven, maakte de provincie een nieuwe brochure, ‘Witloof Verrukkelijk’ waarin diverse aspecten van deze typische Vlaams-Brabantse groente aan bod komen. 

‘Vlaams-Brabant is de witloofprovincie bij uitstek. Witloof is de lievelingsgroente van heel wat fijnproevers. Kinderen en witloof is niet altijd een evidente combinatie. Ze hebben meer smaakpapillen en halen vaak hun neus op voor groenten met een wat bittere smaak. Jammer, want witloof is een heel gezonde groente. Maar witloof kan je wel leren eten. En jong geleerd, is oud gedaan’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. ‘

 

92.681 kinderen proefden witloof dankzij witloofbox

De provincie Vlaams-Brabant ontwikkelde een witloofbox. De witloofbox bestaat uit een teeltkit, handleiding en lesmateriaal. Zo kunnen kinderen op een eenvoudige en speelse manier witloof telen en proeven in de klas.

De witloofbox wordt deze week voor het 5de jaar op rij verdeeld onder de scholen. In totaal zullen er 965 witloofboxen verdeeld worden in de 9 afhaalpunten. De komende weken zullen 20.537 kinderen witloof telen, oogsten, bereiden en proeven.

Op die 5 jaar werden 4.452 witloofboxen verdeeld aan Vlaams-Brabantse basisscholen en initiatieven van buitenschoolse kinderopvang (IBO’s). 92.681 kinderen zijn zo in contact gekomen met dit Vlaams-Brabantse goud.

 

Witloof Verrukkelijk

De provincie Vlaams-Brabant maakte ook een nieuwe brochure over witloof. In ‘Witloof Verrukkelijk’ komen de verschillende facetten, zoals teelt, historiek en beleving, aan bod. Voor de recepten werd samengewerkt met witlooftelers, KVLV, VLAM en Straffe Streek.

‘In deze brochure lichten we een tip van de sluier op over de historiek en de teelt van witloof. En het mag ook nog eens gezegd worden hoe caloriearm en gezond witloof wel is. Bovendien geven we enkele tips om in de streek witloof te beleven.  Dat witloof veelzijdig is, illustreren we met enkele eenvoudige recepten. Warm en gezellig in de winter en fris en speels in de zomer’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

 

De brochure kan men downloaden via www.vlaamsbrabant.be/witloof of gratis bestellen via www.vlaamsbrabant.be/publicaties

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief