REGIO - Maandag slechts 1 op 10 bussen in Vlaams-Brabant

C21

REGIO - Maandag slechts 1 op 10 bussen in Vlaams-Brabant

De_lijn_algemeen_p200
EP

Informatie vanaf 6 uur op www.delijn.be

De Lijn Vlaams-Brabant verwacht dat haar dienstverlening op maandag 8 december ernstig verstoord zal zijn in de hele provincie. Ook de scholieren zullen niet kunnen rekenen op de bus en zoeken best een alternatief vervoermiddel. De vervoermaatschappij raadt reizigers die maandag de bus willen nemen aan om www.delijn.be  te raadplegen. Daar post ze vanaf 6.00 uur actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Algemeen verwacht De Lijn Vlaams-Brabant dat 10% van de ritten gereden zullen worden. Grootste hinder wordt verwacht in de regio’s Leuven, Hageland, Pajottenland en de streek rond Overijse. Daar zal wellicht nauwelijks een bus rijden.
Voor de regio Grimbergen schat De Lijn dat 1 op 5 bussen zal rijden. Zeer zware hinder wordt ook voorzien op de assen Leuven-Brussel, Brussel-Ninove, Brussel-Londerzeel-Willebroek.
Scholieren zoeken voor maandag best een alternatief vervoermiddel om naar school te gaan. 90% van de schoolbussen zal niet rijden.
De Lijn Vlaams-Brabant heeft heel wat lijnen die de provinciegrens overschrijden. Dit betekent dat de hinder ook in Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen voelbaar is. Uiteraard zullen ook alle buslijnen naar Brussel zwaar verstoord zijn. Reizigers met vertrek of bestemming in Sint-Truiden, Aalst, Ninove, Geraardsbergen, Puurs en Mechelen nemen ook best een kijkje op de website alvorens te vertrekken.
De lijnwinkel in Leuven zal gesloten zijn. Een loket in de lijnwinkel in Brussel Noordstation zal open zijn van 07u30 – 12u00 en van 12u30 tot 15u00.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief