REGIO - De Lijn past op 14 december dienstregeling aan

C21

REGIO - De Lijn past op 14 december dienstregeling aan

De_lijn_algemeen_p200
EP

Wijzigingen op de helft van de Vlaams-Brabantse buslijnen -

Vanaf zondag 14 december rijdt 50% van buslijnen van De Lijn Vlaams-Brabant volgens een nieuwe dienstregeling. Enerzijds wordt de dienstregeling afgestemd op die van de NMBS, anderzijds worden ook heel wat rittijden bijgesteld in functie van de toegenomen fileproblematiek.
Omdat de NMBS haar dienstregeling wijzigt, past ook De Lijn haar vertrekuren aan. Zo blijven aansluitingen van vandaag ook in de toekomst mogelijk. Grootste aanpassingen – zowel tijdens de week als in het weekend – worden in het Hageland doorgevoerd. Daar kunnen de vertrektijden van de bussen tot 41 minuten schuiven in functie van de treinen in Diest en Tienen. De lijnen in regio Grimbergen wijzigen vooral op zaterdag en zondag om aansluitingen te verzekeren in de stations van Vilvoorde, Mechelen, Puurs en Zaventem.
Voor heel wat reizigers zal de bus voortaan iets vroeger of later aan de halte doorkomen dan gewoonlijk. Dit omdat de dienstregeling van een aantal buslijnen aan de verkeersdrukte wordt aangepast. In de spits kan de bus bijvoorbeeld twee minuten extra krijgen ten opzichte van de daluren. Deze wijzigingen doen zich voor in heel de provincie. Vooral in de regio Leuven, het Hageland en het Pajottenland zijn veel lijnen betrokken. Maar ook in de andere regio’s werden hier en daar lijnen geoptimaliseerd.
Zoals steeds past De Lijn Vlaams-Brabant haar dienstregeling ook aan in functie van de examenperiode. Dit om jongeren na het afleggen van de examens zo vlot mogelijk naar huis te brengen. Deze examendienstregeling wijkt nog af van de aangepaste dienstregeling en geldt in bepaalde regio’s nog tot 17 december.
Reizigers kunnen de nieuwe dienstregeling online raadplegen. Op www.delijn.be  vinden ze een overzicht van de wijzigingen per regio en per lijn. Voor meer informatie kunnen reizigers ook terecht op het infonummer 070 220 200 (€0,30 per minuut). Folders met de wijzigingen werden opgemaakt (voor de 6 regio’s) en er werd een digitale nieuwsbrief verstuurd.
Ook de aanpassingen in functie van de examens zijn online raadpleegbaar op www.delijn.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief