REGIO - Kerstspecial

C21

REGIO - Kerstspecial

Editiepajot_kerstspecial_annick_vandendriessche_24122014
Annick Vandendriessche
 
Editiepajot_kerstspecial_eurostar_2000_24122014
Garage Mercedes Eurostar 2000
 
Editiepajot_kerstspecial_sporthal_de_bress_24122014
Sporthal De Bres
 
Editiepajot_kerstspecial_herman_van_rompuy_24122014
Herman Van Rompuy en Geertrui Windels
 
Editiepajot_kerstspecial_van_holsbeek_24122014
Herman Van Holsbeek
 
Editiepajot_kerstspecial_paul_severs_24122014
Paul Severs
 
Editiepajot_kerstspecial_mark_demesmaeker_24122014
Mark Demesmaeker
 
Editiepajot_kerstspecial_dirk_pieters_24122014
Burgemeester Dirk Pieters
 
Editiepajot_kerstspecial_yves_en_theo_buylinckx_24122014
 
Editiepajot_kerstspecial_rene_scohy_24122014
René Scohy
 
Editiepajot_kerstspecial_guy_brisaert_en_the_tax-clans_24122014
Guy Brisaert en The Tax-Clans
 
Editiepajot_kerstspecial_kerstman_halle_24122014
Kerstman van Halle
 

Waar bestelt de Kerstman al die bomen met Kerst - Heel wat kerstbomen komen uit de Ardennen maar ook uit Denemarken, waar een dame uit het Pajottenland ( Dworp ) de bekende Nordmann kerstbomen kweekt en uitvoert naar België. 

Dit verhaal begint bij Guido Vandendriessche in Dworp. Guido geboren in Ukkel maar sinds 1987 woonachtig in het Pajottenland, eerst in Buizingen en nu in Dworp. Guido is de trotse vader van twee dochters. Het is bij een van die dochters Annick dat we dit verhaal gaan beginnen.

 

Hoe komt een jongedame uit Dworp in Denemarken terecht?

 

Toen Annick op de universiteit zat in Leuven ging zij voor een uitwisselingsproject naar Italië. Daar leerde Annick een jongen uit Denemarken kennen, die haar echtgenoot werd. Samen kregen zij twee kinderen, twee jongens.

Na een tijdje in Dworp te hebben gewoond begon bij haar echtgenoot de heimwee naar zijn thuisland te knagen en besloten zij naar Kolding te verhuizen.

Annick haar schoonouders en familie hadden daar al een kerstboom kwekerij, en zo zijn ook zij in dat wereldje gestapt.

Ze zijn ondertussen eigenaar van een kerstboom kwekerij met meer dan 150.000 Nordmann kerstbomen. Waarvan er jaarlijks zowat 15.000 stuks uitgevoerd worden naar België en Europa.

Annick is met de boomkwekerij een heel jaar bezig en kent maar twee rustige maanden dat zijn januari en februari.

De rest van het jaar zijn het heel drukke maanden, zodat Guido de vader van Annick twee maal per jaar met de auto naar Kolding ( 1750 km heen en terug ) rijdt  om zijn dochter te helpen bij het klaarmaken van de bestellingen.

 

Kerst viert zij dit jaar samen met haar zonen en familie in Denemarken .

 

Annick en haar familie wensen iedereen: 

 

‘Rust en samenzijn, genieten van elkaar naast het vleugje groen van de kerstboom’

 

Of zoals het op haar kaartje staat “Growing atmosphere”: betekent voor haar dat zij elke boom heeft verzorgd en zien groeien zoals een moeder haar kind. En die nu een huiskamer siert ergens in Europa.

 

Achter elk van deze bomen schuilt een mooi verhaal:

  • Het begint met de uitgekiemde selectie van de zaden .
  • En ontwikkelt zich verder tot de oogst van de ideale kerstboom.
  • Decor : Het wijde Deense landschap.
  • Figuranten: Geduldige en vaardige kwekers, die de bomen vakkundig verzorgen en snoeien.
  • Hoofdrol: Die is natuurlijk weggelegd voor de kerstboom zelf

Op 25 & 26 december zal over de hele wereld weer Kerstmis gevierd worden. Huizen zijn versierd met kerstbomen, kerstballen, slingers, lichtjes en geschenkjes.

 

 

Kerstbomen, overal komt men ze tegen de een wat groter dan de andere

 

Op mijn weg kwam ik er veel tegen, maar 1 kreeg mijn aandacht. Zo was er een mooi kerstlandschap nagebouwd in het uitstalraam van Eurostar 2000 langs de Bergensesteenweg in Sint Pieters Leeuw. Eigenaar Eddy Detruyer en zoon Glen kozen niet alleen voor een mooie kerstboom, maar bouwde er zowaar een winters landschap na. Niets ontbreekt, er staan herten, konijntjes, sneeuwmannetjes, en Kerstmannen rond de boom. 

Soms was het ook wel zoeken naar de kerstboom of iets wat een boom moest voorstellen. In de sporthal De Bres in Halle vond ik, na wat zoeken, geen kerstboom. Ik heb daar dan iemand aangesproken met de vraag, waar kan ik hier de jaarlijkse kerstboom vinden? Maar ge zijt hem al drie maal voorbij gelopen was het antwoord.

En ik moet eerlijk toegeven, de man had gelijk, maar ja ik zag er niet onmiddellijk een kerstboom in. Elk zijn mening.

 

 

Ex president van Europa: Herman Van Rompuy  &  Geertrui Windels

 

Herman Van Rompuy ons beter bekend als politicus en ex president van Europa, maar ook als de echtgenoot van schepen in Sint Genesius Rode ( Geertrui Windels ) en fiere vader van Peter, Laura, Elke en Thomas. Ondertussen ook grootvader van Lander, Jasper, Lise, Andreas, James en Ariane. Herman is ook schrijver van heel mooie Haiku’s,  bij deze een van zijn werkjes.

 

Ook al zijn wij de eerste generatie die geen oorlog aan den lijve ondervonden heeft

Toch zijn wij angstiger dan alle voorgaande

Geluk is meer dan ooit diep verlangen

Men moet opnieuw het vermogen vinden om gewoon tevreden te zijn

 

Herman en Geertrui  wensen hierbij iedereen: 

 

‘Veel persoonlijk en familiaal geluk, een goede gezondheid en tevredenheid’

 

Van Sint Genesius Rode naar Dworp is maar een boogscheut en word ik ontvangen bij de manager van de grootste voetbal club van België

 

 

Herman Van Holsbeek, manager van voetbalclub RSC Anderlecht

 

RSC Anderlecht reeds 33 keer landskampioen, 9 keer de beker van België, 10 keer de supercup, 2 keer de Europese supercup en 1 keer de UEFA cup.

Dworpenaar Herman Van Holsbeek ( eerst bij SK Lierse ) nam in 2004 de functie van manager over van Michel Verschueren. Ook al was het niet altijd gemakkelijk, zo was er de zomer van 2011 toen Anderlecht op een derde plaats eindigde.

De supporters schreeuwden om versterking in de ploeg en Herman Van Holsbeek haalde onder meer Mbokani, gouden schoen Jovanovic en Vargas naar het Astridpark .

RSC Anderlecht zat opnieuw op de rails en werd de drie volgende seizoenen opnieuw landskampioen onder Van Holsbeek. 2014 speelde Anderlecht met de jongste ploeg ooit in de Champions league en met succes. 

 

Wat kan een gelukkige manager nog wensen voor hem zelf en aan iedereen?

 

‘Herman wenst iedereen fantastische feestdagen. Dat jullie objectieven zich mogen realiseren’

 

 

PAUL SEVERS

 

Paul Severs is iemand die we niet meer hoeven voor te stellen in de streek. Hij zong zowat in elke zaal, op ieder feest in Vlaanderen en Wallonië. Hij maakt de ene hit na de andere en dit al 48 jaar lang. Jammer genoeg blijft zijn vrouwtje Paulette sukkelen met haar ogen. We wensen haar voor 2015 heel veel beterschap

 

Maar ondanks dit alles wenst Paul al onze lezers en medewerkers

 

‘Zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar’

 

 

EUROPEES PARLEMENTSLID MARK DEMESMAEKER

 

We kenden Mark vooral van vroeger van op de televisie met o,a Vlaanderen Vakantieland en later bij VTM in het tuinprogramma Groene Vingers en tot 2004 dagelijks in Het Nieuws. In 2004 besloot Mark in de politiek te gaan, en met succes. Hij werd Vlaams parlementslid en schepen van cultuur in Halle in 2006. In 2012 was Mark bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor de NV-A. Begin 2013 kreeg Mark een functie als Europees Parlementslid in Straatsburg .

 

Ook Mark heeft heel wat te wensen:

 

2014 was een historisch en ongezien boeiend jaar, Europese verkiezingen brachten een nieuw Europees Parlement op de been.

Vlaamse en federale verkiezingen gaven eindelijk ruimte voor nieuwe ideeën in ons land. Aan de andere kant was 2014 ook een jaar van veel leed, te veel !.De conflicten in het Midden oosten en Oekraïne zijn een absoluut dieptepunt.

De misdaden tegen minderheden en burgers waaronder zo veel onschuldige kinderen, worden dan ook terecht op de scherpst mogelijke manier veroordeeld.

Het nieuwe jaar dient zich aan als één met enorme uitdagingen, verlangens, mogelijkheden en voornemens voor de volkeren en burgers van Europese Unie,van Vlaanderen,van onze stad en onze streek .

Maar in de eerste plaats wens ik u en al wie u dierbaar is een prettig kerst, en een gezond, vrolijk en inspirerend 2015!

 

Mark Demesmaeker

 

 

DIRK PIETERS, van slagerszoon tot burgemeester

 

Dirk Pieters de meesten kennen hem als de burgemeester van de Stad Halle en dit al twintig jaar ( sinds 01/01/1995 ).

Alhoewel hij geboren is in Brakel op 31/12/1954 heeft hij zijn volledige jeugd in Halle beleefd.

Als zoon van een slagers familie mocht/moest hij dikwijls mee helpen in de zaak, bestellingen uitvoeren met een beenhouwersfiets, worsten draaien, maar ook samen met zijn vader bij de boeren varkens en runderen gaan aankopen.

Na school te hebben gelopen op het college en universiteit belandde Dirk in de politiek en schopte het tot burgemeester van de Stad Halle.

Met de ambitie zoals hij het zelf zegt, ‘Om de Stad Halle verder te helpen ombouwen tot een zeer aantrekkelijke stad waar het echt goed is om te wonen en te werken.

Om de regio Pajottenland-Zenenvallei meer op de kaart te plaatsen, toeristisch maar ook als sterke Vlaamse pool ten zuid-westen van Brussel, en om mee te werken aan

een meer duurzame wereld die hoop kan geven aan de volgende generatie.’

 

‘Langs deze weg wenst Dirk Pieters: Een zalig kerstmis en prettig nieuwjaar’

 

 

THEO EN YVES BUELINCKX

 

Van vader op zoon

 

Zoals het spreekwoord zegt, de appel valt niet ver van de boom, is het hier in werkelijkheid ook zo .

Vader Theo begon met een loopbaan als voetballer in Halle, maar raakte ook bekend als kapper op de Sint Rochusstraat in Halle.

Op sportief vlak is Theo actief als sportief manager bij AFC-Tubize .

Zo is het ook bij zoon Yves, het begon ook op een voetbalplein in Halle en net als zijn vader is hij kapper in het zelfde kapsalon.

Yves werd onlangs nog uitgeroepen als beste Halse voetballer .

 

Yves wenst: 

‘Het is een groot cliché maar zoals dikwijls word gezegd in deze periode wens ik iedereen in de eerste plaats vooral een goede gezondheid toe.’

 

Vader Theo houdt het bij: 

 

‘Goede gezondheid met veel plezier en genot voor iedereen in 2015

En ten persoonlijke titel een rustige overgang naar mijn derde leeftijd periode , en veel geluk voor mijn dierbaren en familie’

 

 

HALSE ZANGER RENÉ SCOHY

 

In de jaren zestig kenden we in Halle twee begeleiding orkestjes van nu toch twee bekende Vlaamse zangers van de streek, er was Willy Somers die begeleid werd door The Yeats, en er was Paul Severs en zijn Criminals

Bij een van die groepjes, The Criminals, was de drummer René Scohy.

Maar René drumde niet alleen bij de Criminals, hij speelde later ook mee in het orkest van de bekende zanger Christian Vidal.

Zo trok hij onder andere in Frankrijk rond en belandde hij met Vidal in het voorprogramma van wereldsterren als Charles Asnavour en Gilbert Bécaud.

Van deze laatste, Gilbert Bécaud, brengt René nu een eerbetoon met een single cd met twee pracht nummers, Desiree en Le petit oiseau de toutes le couleur uit.

Een must voor onder de kerstboom samen met zijn wensen 

‘Veel geluk en voorspoed aan iedereen’

 

 

GUY BRISAERT  EN THE TAX-CLANS

 

Guy Brisaert uit Sint Pieters Leeuw mocht als eerste Belg een nummer van de legendarische muziekgroep The Rollings Stones vertalen in het Nederlands.

Het nummer ‘Paint it black’ werd gewoon ‘In het zwart’

In 2009 bracht, op zijn verjaardag, een verrassingsoptreden Guy en gitarist Ritch Leroy de twee bij elkaar, samen met nog twee jonge muziekkanten startten zij de

de groep Guy Brisaert en The Tax-clans op.

Zij brengen nu vooral Vlaamse rock.

 

Guy momenteel met vakantie in Spanje stuurt van ginder zijn wensen:

 

‘Een vrolijk en vredevolle Kerst en Gelukkig Nieuwjaar’

 

 

DE KERSTMAN

 

In vele landen gaat dit feest rond Kerst gepaard met de komst van de Kerstman, bijgestaan door zijn elfen en zijn rendier Rudolf.

Die dan meer dan overladen zijn met geschenken en wensen.

Het geven van geschenken en wensen is tegenwoordig één van de belangrijkste aspecten van het moderne kerstfeest .

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2014
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief