REGIO - Provincie plaatst naamborden aan Voetwegen

C21

REGIO - Provincie plaatst naamborden aan Voetwegen

Naambordtragewegenkraainem
Het eerste bord werd geplaatst in Kraainem. (Ingezonden foto)
 

De provincie Vlaams-Brabant is gestart met het plaatsen van naambordjes aan de voetwegen in Geetbets, Herne, Kraainem, Linkebeek, Linter, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tielt - Winge, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zemst. Het eerste van de ruim 580 bordjes werd  geplaatst in Kraainem.

‘De beste manier om trage wegen te behouden en te waarderen, is ze veel te gebruiken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘Om het gebruik te stimuleren, plaatsen we al enkele jaren naambordjes bij trage wegen in de provincie. En we gaan dit jaar hiermee verder. Voetgangers en fietsers weten via de naambordjes die we plaatsen dat ze de weg mogen gebruiken. Bovendien trekken de bordjes de aandacht. Heel wat inwoners ontdekken zo zelfs nieuwe wegjes in eigen dorp’.
Het eerste bordje van dit jaar wordt geplaatst op een trage weg langs een school en voetbalvelden in Kraainem.
‘We willen de toegankelijke voetwegen in onze gemeente graag meer in de kijker zetten. We selecteerden onder andere de trage weg langsheen de Diaboloschool en de voetbalvelden omdat deze weg een belangrijke rol speelt in het woon-schoolverkeer’, zegt burgemeester Véronique Caprasse.
De provincie Vlaams-Brabant riep de gemeenten op trage wegen te selecteren waar een naambordje geplaatst kan worden. 15 gemeenten, Geetbets, Herne, Kraainem, Linkebeek, Linter, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tielt - Winge, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zemst, reageerden positief.
De provincie heeft voor deze voetwegen de borden aangekocht en zal ze nu in de loop van de eerste helft van 2015 zelf plaatsen op terrein. Er zullen ruim 580 bordjes geplaatst worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief