REGIO - 20 Jaar RINGtv

C21

REGIO - 20 Jaar RINGtv

Editiepajot_ingezonden_ring_tv_feestlogo

Bijna dag op dag 20 jaar geleden, op 1 maart 1995, ging RINGtv van start als tiende en laatste regionale omroep in Vlaanderen.

Wat volgde waren 20 boeiende jaren in een zendgebied dat uniek is in Vlaanderen, niet bepaald het makkelijkste om te coveren, maar wel eentje dat altijd wel stof tot discussie levert.

 

RINGtv heeft in die twee decennia zijn plaats veroverd in het medialandschap en is - dat blijkt uit onderzoek - voor heel veel mensen de referentie op het vlak van regionale berichtgeving in Halle-Vilvoorde.

 

De opdracht voor de volgende 20 jaar is dat ook te blijven en die positie zelfs te versterken. De trouwe tv-kijkers verwachten een boeiend product dat volgens dezelfde kwaliteitsnormen is gemaakt als dat van de nationale omroepen. Een nieuwe generatie wil haar regionale berichtgeving op een flexibeler manier consumeren. Op beide vlakken heeft RINGtv de jongste maanden heel wat geïnvesteerd. In oktober 2014 is de totaal vernieuwde website gelanceerd en werd RINGtv voor het eerst echt actief op de sociale media en dat werpt duidelijk vruchten af. En de zware investeringen in een nieuw decor, grafiek, generieken enz. zijn vanaf vandaag op het tv-scherm te zien.

 

Halle-Vilvoorde is geen homogene regio, dat is bekend. De streek is een lappendeken van verschillende subregio’s die elk hun eigenheid hebben. Om voor al die entiteiten boeiende televisie te maken start RINGtv vanaf 3 maart met Kris Kras, een heel gevarieerd magazine dat van dinsdag tot vrijdag de hele streek doorkruist op zoek naar leuke, interessante en merkwaardige mensen en dingen.

 

Een derde doel voor de komende jaren is inspelen op de toenemende meertaligheid van de bevolking, nog amper 45 procent van de inwoners van de Vlaamse Rand heeft volgens de Taalbarometer Nederlands als thuistaal en een derde van hen kent geen Nederlands. En er is de instroom vanuit Brussel, meer dan 30 000 mensen tussen 2008 en 2012. In de communicatie met die mensen heeft RINGtv een rol te spelen, maar daarvoor zal extra steun vanuit de Vlaamse overheid nodig zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 30 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief