REGIO - Provincie zoekt hartverwarmende vrijwilligers

C21

REGIO - Provincie zoekt hartverwarmende vrijwilligers

Editiepajot_ingezonden_vrijwilligerscampagnestart_04032015
 

De provincie Vlaams-Brabant lanceert haar nieuwe vrijwilligerscampagne ‘Van harte vrijwilliger!’. De 10 beste vrijwilligersorganisaties ontvangen elk 300 euro voor hun project om hun vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

De provincie Vlaams-Brabant gaat voor haar nieuwe vrijwilligerscampagne ‘Van harte vrijwilliger!’ op zoek naar vrijwilligersorganisaties die zich met passie inzetten voor mensen, dieren, erfgoed. Vrijwilligersorganisaties kunnen een foto sturen van hun hartverwarmende

vrijwilligers(werking) en maken op 300 euro voor hun organisatie.

 

‘Vrijwilligerswerk is onschatbaar en onbetaalbaar. Mensen die zich belangeloos inzetten zorgen voor een warmere samenleving. Wij willen zulke mensen van harte steunen. Met deze campagne willen we organisaties helpen om hun ‘onzichtbare’ vrijwilligers in de bloemetjes te zetten’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.

 

De provincie Vlaams-Brabant stimuleert en ondersteunt het vrijwilligerswerk op verschillende manieren.

‘Vrijwilligerswerk neemt een belangrijke plaats in de maatschappij. Vrijwilligers zijn er in alle maten en soorten, met een groot en klein engagement, met verschillende interesses. Hun engagement verdient onze steun. Vrijwilligers werven is dikwijls een heet hangijzer. Daarom willen we organisaties hierin maximaal helpen’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

 

Gratis vrijwilligersverzekering

De provincie biedt een gratis vrijwilligersverzekering aan waarmee organisaties hun vrijwilligers kunnen verzekeren. Deze verzekering heeft zijn doel niet gemist en groeide de voorbije jaren in verhouding tot de bevolkingsdichtheid het sterkst in Vlaams-Brabant. In 2014 zijn er 2110 organisaties met een vrijwilligersverzekering, goed voor 43.626 verzekerde dagen. Dat zijn gemiddelde 21 verzekerde dagen per organisatie. Er werden 326 verzekeringen afgesloten door vzw’s en 1784 verzekeringen afgesloten door feitelijke verenigingen.

 

www.vrijwillligerswerk.be: dé vacaturebank voor vrijwilligers

Deze website is een initiatief van de vijf provinciale steunpunten vrijwilligerswerk, het Punt vzw (Steunpunt vrijwilligerswerk Brussel) en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. De vacaturebank bevat gedetailleerde informatie over organisaties op zoek naar vrijwilligerswerk en over de taken in kwestie. Per maand krijgt deze site tussen de 17.000 en 25.000 bezoekers. 580 organisaties en verenigingen zijn ingeschreven op deze webstek. Er lopen momenteel zo’n 503 vacatures.

 

Steunpunt vrijwilligerswerk: helpdesk voor alle vragen over vrijwilligerswerk

Bij het Steunpunt vrijwilligerswerk kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties dagelijks terecht  i.v.m. vragen over rechten, de wet, de forfaitaire vergoeding, werven en vorming van vrijwilligers, de website vrijwilligers, vacatures, materiaal over vrijwilligerswerk ea ...Het Steunpunt is eveneens verantwoordelijk voor de website www.vrijwilligerswerk.be, een vacaturebank waar potentiële vrijwilligers en organisaties elkaar kunnen vinden.

 

Vrijwilligersacademie

De provincie organiseert samen met Vormingplus Oost-Brabant en Arch’educ de vrijwilligersacademie. De vrijwilligersacademie is een vormingsaanbod dat speciaal opgesteld werd voor vrijwilligers over uiteenlopende thema’s, van speechen voor beginners tot websites bouwen. De vormingen gaan door op verschillende locaties in Vlaams-Brabant, zodat elke vrijwilliger kan deelnemen in zijn buurt.

 

Werven en vormen van vrijwilligers

De provincie biedt een stappenplan aan om vrijwilligers te werven en te vormen. Dit zijn vrijwilligers die opgeleid zijn om senioren toe te leiden naar vrijwilligerswerk. Tenslotte kunnen organisaties via vorming op maat beroep doen op trainers om bijvoorbeeld een goed vrijwilligersbeleid uit te werken.

 

Promotiemateriaal

De provincie biedt dankkaartjes aan om vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.


Meer info:

www.vlaamsbrabant.be/vanhartevrijwilliger

www.vrijwilligerswerk.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 30 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief