REGIO - De Digitale Week 2015 is het startmoment van het MO6-project in de bibliotheekregio Pajottenland

C21

REGIO - De Digitale Week 2015 is het startmoment van het MO6-project in de bibliotheekregio Pajottenland

_mo6_web
EP

In dit MO6-project gaan de bibliotheken met tablets aan de slag en blijven zo up-to-date met de evoluties in de gedigitaliseerde samenleving. Hiervoor kochten de bibliotheken samen tabletpakketten aan met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

LINC vzw tekende een opleidingstraject uit voor het bibliotheekpersoneel. Op maandag 20 april 2015 ging de eerste opleiding van start in de bibliotheek van Dilbeek en ontvingen de bibliotheken hun tabletpakket. Die dag werd eveneens de nieuwe MO6-blog gelanceerd.
MO6 is een ludieke verwijzing naar de Bijbelse tabletten van Mozes die alle wijsheid bevatten. Dit project ontstond uit een samenwerking van de Hagelandse bibliotheken met LINC vzw, ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant. In 2014 startten ook de bibliotheekregio’s Leuven en Noorderrand MO6-projecten. Met het project in de regio Pajottenland komt het totaal op 50 deelnemende bibliotheken in de provincie.
Door zowel inhoudelijk als voor de aanschaf van tablets samen te werken, kunnen de bibliotheken meer realiseren. Tijdens het opleidingstraject experimenteren de bibliotheken met het dagelijks gebruik van een tablet en onderzoeken ze hoe deze in de interne en publiekswerking kunnen geïntegreerd worden. In een eerste fase worden de bibliotheekmedewerkers vertrouwd gemaakt met de mogelijkheden van een tablet. In een tweede fase kunnen zij de lokale bibliotheekgebruikers bereiken en helpen.
Anders dan de eerdere MO6-projecten, wordt het project MO6 Pajottenland gebald in 1 jaar. Tijdens het intensieve opleidingstraject experimenteren de bibliotheken met de mogelijkheden van tablets in hun werking. Het project eindigt tijdens de Digitale Week 2016 met een gezamenlijke tabletactiviteit.
Ook online neemt MO6 een nieuwe start. Met het MO6-project willen LINC vzw, de bibliotheken en de provincie Vlaams-Brabant een inspirerend voorbeeld zijn. Daarom zullen op een heuse MO6- blog informatie over tablets, handige how-to’s, leuke apps en inspirerende tabletvoorbeelden van in de bibliotheken worden verzameld. Niet alleen voor wie bij het MO6-project is betrokken, maar
voor iedereen die meer wil weten over tablets in de bibliotheek.
Informatie en contact
https://projectmo6.wordpress.com
LINC vzw (www.linc-vzw.be )
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 sep 2023
Marc Colpaert | 09 sep 2023

archief