REGIO / DILBEEK - Bibtrollies ruilen op de kinderboerderij

C21

REGIO / DILBEEK - Bibtrollies ruilen op de kinderboerderij

Editiepajot_dilbeek_bibtrolies
EP

Op woensdag 29 april zijn alle jonge lezers van regio Pajottenland en Zennevallei welkom op de kinderboerderij “Het Neerhof” in Dilbeek. Tussen 15u en 17u kan men er terecht voor de allerlaatste Bibtrollie-ruilbeurs.

Voor wie ze nog niet kent, de Bibtrollies zijn kleine, grappige figuurtjes die drie jaar geleden opdoken in de bibliotheken van de hele regio. Bij elk bezoek aan de bibliotheek kregen de kinderen drie kaartjes. In totaal konden 80 Bibtrollies verzameld worden. Ook heel veel klassen sprongen op de kar en verzamelden de Bibtrollies klassikaal bij elkaar. Doel van het hele project was om kinderen extra aan te moedigen om naar de bibliotheek te komen.
De reacties bleven niet uit. “Matteo las niet zo graag”, getuigt een mama uit Borchtlombeek,”maar sinds de Bibtrollies heeft hij de smaak te pakken. Nu vliegt hij naar de bib”. Ook oma’s en opa’s kregen de microbe te pakken.
“Mijn kleinkinderen hebben een poster van de Bibtrollies in de keuken hangen. Als ze bij ons in Vlezenbeek op bezoek komen, gaan we daar naar de bib. Zo ben ik mee aan het verzamelen geslagen.”, aldus een enthousiaste oma.
Allerlei leuke initiatieven doken op. Een klas uit Halle stapte vorig jaar met Karnaval verkleed als Bibtrollie mee in de stoet. Twee creatieve zussen uit Roosdaal dachten patronen uit om Bibtrollies te maken met strijkparels. En maar liefst 1316 kinderen deden mee aan onze wedstrijd en ontwierpen een eigen Trollie.
Dit schooljaar stuurden de Bibtrollies hun huisdieren op de kinderen af. Die leken verdacht veel op hun baasje en konden op minstens evenveel enthousiasme rekenen. Zo begreep iedereen plots dat Wollie haar oneindige hoeveelheid wol te danken heeft aan haar pluizig schaapje Willie en dat Speurie wordt bijgestaan door de pientere hond Sherlock Speur. De kaartjes, veertig in totaal, vormen dit jaar bovendien een kwartetspel.
Iedereen die nog kaartjes mist of die gewoon benieuwd is en de sfeer wil komen opsnuiven, is van harte welkom. Wie zijn of haar (dieren)knuffel meebrengt, kan bovendien als aandenken samen op een ‘Bibtrollie-foto’.
De ruilbeurs in het Neerhof is een mooie afsluiter voor een geslaagd regionaal project waar alle bibliotheken regio Pajottenland & Zennevallei aan deelnamen. Dat zijn Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief