DROGENBOS - Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en FeliXart Museum Drogenbos bundelen de krachten

C21

DROGENBOS - Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en FeliXart Museum Drogenbos bundelen de krachten

Editiepajot_bart_devill___erfgoedovereenkomst
foto Bart Devillé
 

Bewaring van erfgoed, digitalisering, inventarisatie, … Dit erfgoedwerk dat vaak achter de schermen gebeurt, is prioritair om op in te zetten. Dit zullen Erfgoedcel PZ en FeliXart vanaf nu gezamenlijk doen. Om deze samenwerking te bekrachtigen werd een samenwerkingsovereenkomst opgesteld èn ondertekend in FeliXart Museum Drogenbos.

Dit erfgoedwerk door Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en FeliXart Museum Drogenbos gezamenlijk doen zal gebeuren door de ondersteunende werking op elkaar af te stemmen, gemeenschappelijke acties uit te bouwen en door expertise en netwerk voor elkaar ter beschikking te stellen.
 
De samenwerkingsovereenkomst werd officieel ondertekend door de voorzitter van FeliXart, Luc Deconinck, ook burgemeester Sint-Pieters-Leeuw) en de voorzitter Erfgoedcel PZ Marc Snoeck, tevens schepen van cultuur in Halle.
 
Luc Deconinck en Marc Snoeck zitten op dezelfde golflengte: “Inventariseren, goed bewaren, digitaliseren, …. Erfgoed kan slechts blijven bestaan als er sterk wordt ingezet op dit werk dat meestal achter de schermen gebeurt. Wij willen prioriteit geven aan erfgoedzorg in de regio en willen een aanspreekpunt zijn voor iedereen die hier vragen over heeft. “
 
De dag van de ondertekening volgde na het officiële gedeelte alvast een eerste gemeenschappelijk initiatief: een informatiesessie ‘Schenken van erfgoed’ en een workshop ‘Beter bewaren’ voor particulieren, verzamelaars en erfgoedorganisaties.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief