REGIO - Intercultureel avontuur voor 160 Vlaamse gezinnen

C21

REGIO - Intercultureel avontuur voor 160 Vlaamse gezinnen

Editiepajot_ingezonden_afs_op_zoek_naar_gastgezinnen_21062015
 

160 studenten van over heel de wereld komen eind augustus met AFS op interculturele uitwisseling naar Vlaanderen. Ze zullen hier een schooljaar lang te studeren en de lokale cultuur van dichtbij ontdekken. Om hen gedurende die tijd een warme thuis te bieden, is AFS op zoek naar gastvrije gezinnen die hen een schooljaar in hun huis en hun hart willen opnemen. 

De gastgezinnen zijn de hoeksteen van elke geslaagde AFS-uitwisseling. AFS biedt 12 gezinnen in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde de kans om een intercultureel avontuur aan te gaan met een student uit Chili, Bolivië, Brazilië, Hongkong, Mexico, Indonesië, Turkije, Thailand, Duitsland Italië en Spanje.

 

“AFS-gastgezinnen zijn wereldgezinnen. Je gezin uitbreiden met een buitenlandse gastzoon of –dochter is een boeiende en onvergetelijke ervaring. Je ontdekt elkaars gewoonten en gebruiken en de verschillen in cultuur. Als wereldgezin maak je op een unieke manier kennis met een andere cultuur en verruim je je blik op de wereld. Een

AFS’er in huis leert je relativeren, het brengt een vleugje avontuur in het gezinsleven en het zorgt voor een extra glimlach aan de ontbijttafel!”

 

Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. De zin en de openheid om een stukje van de wereld in huis te halen, volstaan. Ook alleenstaanden of gezinnen waar de kinderen misschien al het huis uit zijn, kunnen perfect gastouder worden. AFS gaat op zoek naar een gastzoon of -dochter die het best bij het gezin past.

 

AFS laat wereldwijd dromen uitkomen. Wie daarbij wilt helpen, kan zich telefonisch aanmelden op het nummer 015/79.50.10, via www.afsvlaanderen.be of bij de regionale gastgezinverantwoordelijke voor BHV debruyne.marc@telenet.be. Een AFS-vrijwilliger komt vervolgens bij jou op bezoek en antwoordt op al je vragen.

 

En dan kan het avontuur beginnen…

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief