REGIO - Minister Weyts investeert in nieuwe Vlaams-Brabantse fietspaden

C21

REGIO - Minister Weyts investeert in nieuwe Vlaams-Brabantse fietspaden

Fietser
EP

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts maakt 448.457,45 euro vrij voor de aanleg van nieuwe fietspaden in Vlaams-Brabant. Het geld gaat naar zes infrastructuurprojecten,verspreid over de hele provincie. “Ik blijf investeren in goede infrastructuur, zodat de Vlaams-Brabanders vlot en veilig kunnen fietsen”, zegt Weyts.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de Vlaams-Brabanders verleiden om de auto wat vaker aan de kant te laten staan. “Met nieuwe fietspaden maken we het alternatief voor de auto vlotter en veiliger”, zegt Weyts. Ook in tijden van besparingen wil Weyts niet besparen op fietspaden. “Ik heb veel moeite gedaan om mijn investeringsbudgetten te vrijwaren. Een heel bewuste keuze.”
Minister Weyts maakt nu 448.457,45 euro vrij om nieuwe fietspaden aan te leggen langs gemeentewegen in Vlaams-Brabant. Concreet gaat het om nieuwe fietspaden in de Brusselstraat in Ternat, in de Kempenlaan in Keerbergen en de Nieuwe Kassei in Affligem. De recent aangelegde fietspaden in de Bodegemstraat in Dilbeek, de Waversesteenweg in Bierbeek en de Koning Albertstraat in Roosdaal kunnen op extra steun rekenen.
Weyts hoopt dat meer en betere fietsinfrastructuur ook meer fietsers kan lokken. “Ook bij het woon-werkverkeer wil ik het fietsgebruik naar omhoog. Elke fietsende pendelaar is een auto minder in de file”, besluit Weyts. “De fiets is beter voor mens, milieu en economie.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief