REGIO - Voka roept bedrijven op om deel te nemen aan Zuiddag 2015

C21

REGIO - Voka roept bedrijven op om deel te nemen aan Zuiddag 2015

Voka
EP

Op donderdag 22 oktober vindt de tiende editie plaats van ‘Work for Change’. Deze campagne van vzw Zuiddag zet jongeren één dag aan het werk in een deelnemend bedrijf. Het loon dat ze daarmee verdienen, wordt aan een project in het Zuiden geschonken.

Dit jaar staat een project van Vredeselanden in Nicaragua centraal. Voka roept de bedrijven in Vlaams-Brabant op om ook deel te nemen aan dit project. Over heel Vlaanderen en Brussel nemen er immers 16.000 leerlingen deel. Voka zet ook zelf haar deuren open voor deelnemende scholieren.
In 2006 ging de eerste editie van Zuiddag door in de omgeving van Halle. Toen schaarden 8 scholen zich achter het project. Voor de tiende editie zijn er al 178 scholen ingeschreven, waarvan 33 in Vlaams-Brabant.
“4100 leerlingen uit onze provincie zoeken een stageplaats voor één dag,” weet Paul Hegge, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. Wij geven alvast het goede voorbeeld en roepen alle ondernemingen uit onze provincie op om een van die leerlingen een plaats te geven. Begin mei organiseerden we ook een kijkstagedag die zowel door de leerlingen als de werkgevers goed gesmaakt werd. Een stagedag voor een goed doel maakt het dubbel interessant.”
Meer informatie over ‘Work for Change’ is te vinden op de website van Zuiddag: www.zuiddag.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2015
Femix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief