REGIO - Laat je knotten! Knotteam komt gratis knotten in Pajottenland & Zennevallei

C21

REGIO - Laat je knotten! Knotteam komt gratis knotten in Pajottenland & Zennevallei

Editiepajot_ingezonden_2014-11-14_knotten_hun_1000ste_knotboom_010a
 

Heb je knotbomen – wilg, els, eik, es, populier… – die dringend geknot moeten worden? En zelf geen tijd of goesting om in de boom te kruipen? Geen nood, doe beroep op de helpende handen van de vrijwilligers van knot-team Pajottenland & Zennevallei! Het Knotteam is een vaste waarde en staat ook dit jaar klaar.

 

De groep van geoefende knotters komt knotwilgen en andere knotbomen gratis knotten in ruil voor het brandhout. Het snoeihout (dunne takken) wordt op een hoop verzameld en de eigenaar zorgt nadien zelf voor de verdere verwerking ervan. Enkel knotbomen, geen ander tuinwerk!

 

Knotbomen zijn de groene sieraden van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten… de Koesterburen. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. Vorig jaar werd de 1000ste knotboom aangepakt dus nu werken we richting 2000.

 

Het knotteam werkt in Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw. Voor Ternat kan je terecht bij KNOTTernat.

 

Alle info op www.pajot-zenne.be/knotteam 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2015
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief