REGIO - PIVO zorgt voor eerste selectie kandidaat-brandweerlui

REGIO - PIVO zorgt voor eerste selectie kandidaat-brandweerlui

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

Het provinciaal opleidingscentrum voor de brandweer (PIVO) in Asse staat sinds kort in voor de eerste selectie van de kandidaat-brandweerlui. Recent werd de procedure om de brandweer te versterken veranderd. Vroeger organiseerde elke brandweerdienst een eigen selectie. De brandweerkorpsen werden met de brandweerhervorming samengevoegd in hulpverleningszones. Nu wordt het provinciaal opleidingscentrum voor de brandweer ingeschakeld om een eerste selectie door te voeren.

 

‘Wie brandweerman/vrouw wil worden moet zijn eerste testen in het PIVO afleggen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. ‘Men kan er een federaal geschiktheidsattest behalen waarmee men nadien bij een hulpverleningszone terecht kan. Na het slagen voor bijkomende selectieproeven in de zone zelf kan men dan aan de slag als vrijwilliger of beroeps en kan men ook de opleiding starten in het PIVO’.

 

Om het federaal geschiktheidsattest te halen, moet men 18 jaar oud zijn, in het bezit zijn van een rijbewijs B en moet men slagen voor een competentietest, een operationele handvaardigheidstest en lichamelijke geschiktheidsproeven.

 

De inschrijvingen lopen van 1 tot 30 september. De eerste proef wordt georganiseerd op 1 en 3 oktober.

 

Meer info en inschrijven: www.pivo.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief