REGIO - Veilig en duurzaam schoolverkeer? De provincie werkt eraan

REGIO - Veilig en duurzaam schoolverkeer? De provincie werkt eraan

Editiepajot_ingezonden_infografiek_pers_duurzaam_schoolverkeer-015
 

De scholen zijn net opgestart. Tijdens de Week van Mobiliteit, van 16 tot 22 september, besteden ze extra aandacht aan de manier waarop hun leerlingen vlot en veilig naar school komen. De provincie Vlaams-Brabant helpt hen hierbij alvast meer dan een handje. Ze gaf de afgelopen vijf jaar in totaal zo’n 838.160 euro aan 134 Vlaams-Brabantse scholen voor duurzame verplaatsingen.

 

De provincie Vlaams-Brabant helpt scholen met duurzame en veilige verplaatsingen - De provincie Vlaams-Brabant geeft subsidies voor heraanleg van infrastructuur in de schoolomgeving, voor de verbetering van de infrastructuur van de schoolroutes en voor verkeerseducatieve materialen en acties. Ook geeft de provincie scholen advies op maat.

 

Deze middelen gaan dan naar bijvoorbeeld fietsen en loopfietsen, een fietsenstalling, hesjes en helmen, een fiets- en behendigheidsparcours, straatmeubilair, educatieve en lesmaterialen, een veilige oversteekplaats, een fietsvriendelijk doorsteekje of een schoolstraat.

 

Daarnaast investeert de provincie jaarlijks ook zo’n 2 miljoen euro in fietspaden op het bovenlokaal fietsroutenetwerk. Ook naar school fietsende leerlingen kunnen hier gebruik van maken.

 

Dr. Mobi helpt scholen - De provincie Vlaams-Brabant gaf sinds 2010 aan 127 scholen uit 49 gemeenten in totaal 544.108 euro subsidies voor hun mobiliteitsprojecten. De scholen krijgen hulp van Dr. Mobi om de projecten verder uit te voeren.

 

‘De financiële middelen laten we samengaan met advies op maat van de school om de verkeerssituatie aan de schoolpoort te verbeteren. Door praktijkgerichte verkeerslessen en sensibilisatieacties kiezen ouders en leerlingen vaker voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

 

Subsidies voor infrastructuur in scholenomgevingen en op schoolroutes - De provincie Vlaams-Brabant geeft subsidies voor infrastructuurwerken in schoolomgevingen die verplaatsingen te voet of met de fiets aanmoedigen. Vanaf 2012, toen het subsidiereglement in het leven werd geroepen, gaf de provincie hiervoor in totaal 257.496 euro aan subsidies voor infrastructuurwerken bij 7 scholen in 7 gemeenten.

 

‘Met dit geld kunnen scholen bijvoorbeeld een veilige oversteekplaats aanleggen, een voetweg heropenen of opwaarderen, een voetgangerszone inrichten, een fietsenstalling voorzien of een schoolstraat inrichten. Waardevolle initiatieven om schoolroutes en schoolomgevingen veiliger te maken’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/veiligduurzaamschoolverkeer

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief