REGIO - Dag van de Landbouw in de provincie Vlaams-Brabant, 20 september 2015

REGIO - Dag van de Landbouw in de provincie Vlaams-Brabant, 20 september 2015

Editiepajot_ingezonden_dag_van_de_landbouw_12092015
 

Op zondag 20 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden naar jaarlijkse gewoonte  de Dag van de Landbouw. Bijna vijftig bedrijfsleiders nodigen je dan uit op hun land- of tuinbouwbedrijf en gunnen je, samen met hun familie, een blik op hun werk, producten en het leven op hun bedrijf. Het thema is dit jaar  ‘Het begint bij ons’. Landbouw ligt immers aan de basis van jouw voedsel.

 

De Dag van de Landbouw is al meer dan 30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de actuele land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de bron van hun voedsel brengen en dat is de land- en tuinbouw. Op de bijna 50 deelnemende bedrijven kan je zien hoe het er bij hen dagelijks aan toe gaat.

 

De burger is de laatste decennia vervreemd van de moderne landbouw. Een evenement als dit wil  het tij helpen keren. Iedereen komt vaker met landbouwproducten in contact dan hij zelf denkt. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen. Je kan ook een bezoek brengen aan een sierteeltbedrijf met (pot)planten, bloemen of bomen. De land- en tuinbouwsector is heel divers en daarenboven verrassend innovatief. Ontdek op Dag van de Landbouw de moderne technologie die in de sector gebruikt wordt.

 

Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren dit evenement elk jaar op de derde zondag van september. Het is een ideale uitstap voor het hele gezin. Het aanbod is zeer gevarieerd. Sommige deelnemende bedrijven liggen op fietsafstand van elkaar, ideaal om meerdere bedrijven op een dag te bezoeken.

 

In elke Vlaamse provincie - Overal in Vlaanderen wordt de Dag van de Landbouw uitbundig gevierd. In elke provincie werden zorgvuldig een aantal bedrijven geselecteerd. Zo leren de bezoekers de veelzijdige Vlaamse landbouwsector kennen. Zowat alle (deel)sectoren komen aan bod: akkerbouw, fruit-, groente- en sierteelt, melk - , vlees-, en pluimvee en varkens. Er is voor iedereen wat wils!

 

Meer info: Matty Veulemans, Stafmedewerker Communicatie, +32 495 25 06 09, info@dagvandelandbouw.be

 

Praktisch: Op zondag 20 september kan je in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan tientallen land- en tuinbouwbedrijven. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven, gerangschikt per provincie, vind je op www.dagvandelandbouw.be

De foto’s en een beschrijving van de deelnemende bedrijven vind je op www.dagvandelandbouw.be/pers

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief