REGIO - Website erfgoedindeklas.be helpt leerkrachten om rond erfgoed in de schoolomgeving aan de slag te gaan

REGIO - Website erfgoedindeklas.be helpt leerkrachten om rond erfgoed in de schoolomgeving aan de slag te gaan

Editiepajot_ingezonden_erfgoed_in_de_klas_15092015
 

Oude familiefoto’s, het kapelletje vlakbij of leuke tradities zoals stoeten of feesten: erfgoed is overal! Ook in de omgeving van de school. Voor de start van het nieuwe schooljaar wil Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei via de website www.erfgoedindeklas.be ondersteuning bieden aan leerkrachten om in de klas rond erfgoed aan de slag te gaan. 

 

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei ontwikkelde reeds een aantal educatieve pakketten rond erfgoed in onze regio. Deze lespakketten, boekentrolleys of erfgoedspelen kunnen alle scholen uit de regio gratis via erfgoedindeklas.be ontlenen. 

 

Maar wie erfgoed echt wil ontdekken moet de klas uit en op ontdekkingstocht gaan. Daarom is er op de nieuwe site ook een overzicht van verschillende erfgoeduitstappen die je met de klas in de regio kan doen. Van het Kasteel van Gaasbeek tot het Volksinstrumentenmuseum in Gooik of het bezoekerscentrum De Lambiek in Beersel: in de regio zijn er heel wat musea en monumenten die een speciaal scholenaanbod hebben en waar kinderen een leuke en leerrijke dag kunnen beleven. 

 

Maar leerlingen kunnen gerust ook in de nabije schoolomgeving naar erfgoed speuren. Vanuit de overheid wordt steeds meer op omgevingsonderwijs gefocust en erfgoed is daar de ideale tool voor. Hoe zag onze school er vroeger uit? En hoe ging het er toen op school aan toe? Wat is de naam van onze straat en waarom? En wat doet het kapelletje daar op de hoek van de straat? Leerkrachten vinden op erfgoedindeklas.be een heleboel materiaal en inspiratie om rond het erfgoed van de eigen schoolomgeving aan de slag te gaan. Daarnaast worden er ook mogelijkheden voor subsidies, goedkoop transport en links naar interessante websites aangeboden. 

 

Een leerkracht aan het woord: “Super! Tof dat je er ook informatie vindt om gratis met de Lijn naar erfgoedplekken te gaan. Voor ons onderwijsmensen ook wel heel gemakkelijk dat de links naar omgevingsonderwijs er zijn.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief