REGIO - Kom ‘Thuis in het Pajottenland’

REGIO - Kom ‘Thuis in het Pajottenland’

Editiepajotregio_pajottenland
Ingezonden foto
 

Meer logeren, tot rust komen, informeren en lekker Pajots eten
Via het project ‘Thuis in het Pajottenland’ werken Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal de komende drie jaar samen met Haviland intercommunale en Pajottenland+. Gezamenlijk willen ze in de regio nieuwe overnachtingslocaties creëren, rustplekjes opfrissen, digitale infoborden inzetten voor streekpromotie en intergemeentelijke communicatie en het aantal boerenmarkten vermeerderen.

De zeven Pajotse gemeenten legden een aantal projectideeën samen en besloten om die te bundelen onder de noemer ‘Thuis in het Pajottenland’. Pajottenland+ coördineert het project via zijn samenwerking met Haviland intercommunale. De gemeentebesturen voeren voor het project een aantal taken uit in hun gemeente. En bij elk projectonderdeel worden partners betrokken, zoals Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Natuurpunt, Pasar, Toerisme Pajottenland & Zennevallei, Toerisme Vlaams-Brabant en markt- & buurtcomités.
Gezocht: investeerders!
“Via dit project willen we onze eigen inwoners kansen bieden door onder andere onze rustplekjes aan te pakken, maar nodigen we ook bezoekers uit op de boerenmarkten in onze gemeenten’’, vertelt Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+. “Daar moeten vooral lokale producenten uit de landbouwsector verkoopkansen krijgen. Daarnaast willen we iets doen aan de vraag naar verblijfsaccommodatie in het Pajottenland. Daarom zullen we een actie opzetten om mensen aan te trekken die willen investeren in logies.”
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2015
EP
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief