REGIO - Nieuwe Matexi-woonbuurt in Londerzeel officieel ingehuldigd

REGIO - Nieuwe Matexi-woonbuurt in Londerzeel officieel ingehuldigd

Editiepajot_ingezonden_nieuwe_matexi-woonbuurt_in_londerzeel_
 
Editiepajot_ingezonden_nieuwe_matexi-woonbuurt_in_londerzeel1
 

Op maandag 12 oktober 2015 huldigden het gemeentebestuur van Londerzeel en buurtontwikkelaar Matexi de nieuwe woonbuurt aan de Chrysantenlaan officieel in. Vlakbij het centrum en het station worden 8 nieuwe woningen gebouwd. De eerste gezinnen nemen hun intrek in de zomer van 2016.

In de Centrumschool te Londerzeel huldigden burgemeester Jozef De Borger en regiodirecteur van Matexi Vlaams-Brabant Jimmy Sterckx de nieuwe woonbuurt aan de Chrysantenlaan officieel in. Die plaats is niet toevallig gekozen. Naast de bouw van 6 halfopen en 2 gesloten nieuwbouwwoningen en de aanleg van de nieuwe straat ‘Fresialaan’ draagt Matexi een stukje grond over, waardoor de Centrumschool kan uitbreiden.

Buurtontwikkelaar Matexi werd onlangs 70 jaar jong. De bouwfirma heeft in al die jaren een schat aan kennis en ervaring verworven op de domeinen van buurtontwikkeling, ruimtelijke ordening, betaalbaar wonen en duurzaamheid. Matexi stelt zich op als de voorloper op het gebied van stadsvernieuwing en innovatieve woonconcepten. Met de woonbuurt aan de Chrysantenlaan in Londerzeel gaat de buurtontwikkelaar verder op de ingeslagen weg.

Jimmy Sterckx: “Hoewel we al 70 jaar bestaan is dit onze eerste woonbuurt vlakbij het centrum van Londerzeel. We zijn dan ook bijzonder trots om hier vandaag te mogen staan. Alles is in een stroomversnelling gekomen toen we vorig jaar op 30 juni de grond konden aankopen waar we nu vandaag staan. Intussen zijn we een jaar verder en is de nieuwe straataanleg een feit, is de bouw van de woningen gestart en verkochten we in de afgelopen weken reeds 50% van de nieuwe woningen. In de zomer van 2016 nemen de eerste gezinnen hun intrek in de nieuwe buurt. Dat is bijzonder snel. We kunnen niet anders dan terugkijken op een positieve en vlotte samenwerking.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief