REGIO - Het klein en groot verzet in het Pajottenland en de Zennevallei: Pajopower nodigt Tine Hens uit tijdens de November Wereldmaand.

C21

REGIO - Het klein en groot verzet in het Pajottenland en de Zennevallei: Pajopower nodigt Tine Hens uit tijdens de November Wereldmaand.

Editiepajot_bart_devill___kyoto
 

Pajopower bestaat sinds kort 1 jaar. Om dit in de verf te zetten komt Tine Hens, de schrijfster van “Het klein verzet” op zaterdag 7 november om 20.00u in 'De Oude Post' spreken over inspirerende burgerinitiatieven doorheen Europa.

 

Tine Hens trok in 2014 doorheen Europa en vroeg zich af hoe de wereld er na het kapitalisme eruit zou zien.  Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? En hoe zou een andere mogelijke maatstaf kunnen ogen? Wat als we met z’n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt maar dat wij de economie zijn? Ze maakt een tocht langs vergeten utopieën, langs boeren die elektriciteit verkopen, langs ingenieurs die boeren werden, langs kiwi’s van eigen kweek, langs mensen die hebben en kopen inwisselden voor ruilen, delen en geven. Het is een verhaal van mensen die van Denemarken tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Portugal heel hard trappen om niet zo snel vooruit te gaan. Maar die op hun manier wel hun straat, wijk, dorp of stad een andere richting op duwen.

 

Pajopower is een samenwerking tussen burgers uit het Pajottenland en de Zennevallei. Ze besparen energie door schoolgebouwen energiezuiniger te maken. Daarnaast willen ze energie produceren via zonnepanelen en middelgrote windturbines. Wie een aandeel neemt in Pajopower investeert in een duurzame streek en toekomst voor onze kinderen. Bovendien ontvang je een dividend als financiële beloning. Zo heb je zelf een aandeel in je eigen energie. Wil je weten hoe je zelf kan deelnemen aan concrete energieprojecten in onze streek, kom dan zeker naar het energiecafé in 'De Oude Post'. 

 

Zaterdag 7 nov. 15 om 20.00u

De Oude Post, Cardijnstraat 9 1500 Halle 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief