REGIO - Provinciedomeinen telden meer dan half miljoen bezoekers dankzij mooie zomer

C21

REGIO - Provinciedomeinen telden meer dan half miljoen bezoekers dankzij mooie zomer

Dsc_1260__large_
Walter Zelderloo gedeputeerde van de provinciedomeinen en directeur domein van Huizingen Sarah Staut
 

543.610 recreanten vonden het voorbije seizoen hun weg naar de provinciale domeinen Huizingen in Beersel, Kessel Lo in Leuven, Halve Maan in Diest en het Vinne in Zoutleeuw. Dat is een forse stijging met 25 % dankzij de warme zomer.

 

Het Provinciedomein Huizingen trok het voorbije seizoen 243.171 geregistreerde bezoekers. Dat zijn er 31.384 of 15 % meer dan het vorige seizoen. Het openluchtzwembad dat enkel open was van 1 mei tot 15 september trok 48.648 bezoekers, 13.048 meer dan in 2014. Deze forse stijging van 37 % heeft uiteraard te maken met het warme weer van de voorbije zomermaanden. Mensen zochten, ondanks de duurdere prijzen ( voor mensen uit Vlaams Brabant 4 € en voor mensen uit niet Vlaams Brabant 12 € ) verfrissing in en rond ons zwembad, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

 

De populairste attracties waren de minicars ( 17.651 bezoekers ), Het toeristentreintje ( 15.880 bezoekers ) en de roeivijver, waar men ontspannen kon roeien of waterfietsen met een romantisch zicht op het kasteel ( 7.169 bezoekers ).

 

De 2 trekkershutten voor vier personen telde 135 overnachtingen van begin maart tot eind oktober. ‘We hebben stevig geïnvesteerd in ons domein in Huizingen’ zegt gedeputeerde Walter Zelderloo . ‘De oude loods naast het vogelpark werd afgebroken en vervangen door een nieuwe in Wauweringen. Er werd een ticketautomaat voor de boten in gebruik genomen, de kleuterspeeltuin kreeg een grondig onderhoud en de oude toestellen werden er vervangen.  De staantribune aan de atletiekpiste werd beklinkerd.

 

Naar volgend seizoen zal men ook verder doen met steunpunt vakantie participatie, of gezinnen met een beperkt inkomen ook de kans geven te genieten van het domein. Via het OCMW kregen 376 mensen korting aan de inkom en het zwembad.

 

Voor de volgende jaren is er de rotstuinen met meer dan 1200 plantjes, hiervoor zijn de plannen klaar en wacht men op groen (financieel) licht om te starten. Ook de inkomhal zal een grondige verandering ondergaan, zo komen er vier elektronische loketten  in plaats van twee loketten en zal verschoven worden naar boven aan de lange laan ( waar vroeger de hoofdingang was ).

 

De andere positieve cijfers komen van de provinciedomeinen Kessel Lo, Halve Maan in Diest en Het Vinne in Zoutleeuw.

 

Op woensdag 4 november organiseert het Provinciedomein in Huizingen “Grootouders Kleinkindag”.

Vanaf 13.30 uur zijn er tal van begeleide wandelingen voor kinderen vergezeld van hun grootouders zoals voor kinderen van 4 tot 8 jaar Kampioenenwandeling, paddenstoelenzoektocht, verhalen van de bosfee, natuurlijk knutselen, kabouterpad en volksspelen.

 

Voor de oudere van 6 tot 8 jaar is er vleermuizentocht en GPS-schattenjacht.

 

De toegang is gratis en vooraf inschrijven met keuze-activiteit kan tot 2 november 2015 bij Lieven Decrick 02/383.00.28 of op nmehuizingen@vlaamsbrabant.be

 

verzamelen doet men aan de witte tent om 13.30 uur.

 

Meer info op www.vlaamsbrabant.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 02 okt 2024
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief