REGIO - 78.128 euro voor erfgoedprojecten

C21

REGIO - 78.128 euro voor erfgoedprojecten

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

De provincie Vlaams-Brabant gaf 78.128 euro aan 10 erfgoedprojecten uit Bierbeek, Dilbeek, Galmaarden, Lennik, Leuven, Londerzeel, Tienen, Zemst en Zoutleeuw. Deze subsidies gaan naar projecten die historisch en archeologisch erfgoed onderzoeken, registreren of ontsluiten.

‘Met deze subsidies willen wij Vlaams-Brabantse erfgoedprojecten ondersteunen en stimuleren. Zij zijn een tastbaar bewijs dat erfgoed leeft in onze provincie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed.
De provincie Vlaams-Brabant geeft 40.185 euro subsidies aan 6 erfgoedprojecten uit Bierbeek, Gaasbeek (Lennik), Londerzeel, Dilbeek, Galmaarden en Tienen.
Wij gaan verder in op de projecten in het Pajottenland.
 Kasteel van Gaasbeek krijgt 9.000 euro steun voor de tentoonstelling ‘Divine Decadence. Tegen de keer’. Het Kasteel van Gaasbeek werkt samen met het theatergezelschap Abattoir Fermé voor deze tentoonstelling over het decadentisme, een culturele stroming uit het einde van de 19de eeuw. Het kasteel zal kunstwerken, performances, installaties en soundscapes presenteren.
Familiekunde Vlaanderen regio Dilbeek krijgt 3.885 euro steun voor het educatieve pakket ‘De appel en de boom’. Deze organisatie maakt een materiaalkoffer met lesvoorbereidingen om in de scholen aan de slag te gaan met familiegeschiedenis. 
Erfgoed Galmaarden ontvangt 2.000 euro voor het project ‘Cromphout en zoon – 1 landschap, 1 liefde’. Het project plaatst de beleving van het (Pajotse) landschap van verschillende generaties naast elkaar. Er komt een generatiedialoog, debat en publicatie, gebaseerd op het werk van vader Jean (monografie uit 1952) en zoon Luc Cromphout (landschapsfoto’s vanaf 2013). 
De provincie Vlaams-Brabant geeft 37.943 euro subsidies aan 4 archeologische projecten uit Leuven, Vissenaken (Tienen), Zemst en Zoutleeuw.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 nov 2023

archief