REGIO - AFS zoekt gastgezinnen

C21

REGIO - AFS zoekt gastgezinnen

Editiepajot_ingezonden_afs_zoekt_gastgezinnen_

Volgend schooljaar komen opnieuw 200 jongeren van over heel de wereld naar Vlaanderen op uitwisseling via AFS. Ze verblijven een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. 

 

AFS BHV (regio West Vlaams-Brabant) zoekt 15 gezinnen die hun huis en hun hart willen openstellen voor een jongere uit een ander land. Als gastgezin haal je een stukje van de wereld in huis en maak je kennis met een andere cultuur, maar het gaat veel verder dan dat. Voor de gastgezinnen is het een leerrijke ervaring om een buitenlandse jongere in huis te halen. De aanwezigheid van iemand met een andere achtergrond verruimt de blik van alle gezinsleden. Dingen die altijd als evident werden beschouwd, blijken dat misschien toch niet te zijn. De band die tussen de gastfamilie en het nieuwe gezinslid ontstaat, is hecht en voor het leven. Ze hebben er als het ware een zoon of dochter bij.

 

Een ontmoeting van culturen is steeds een boeiend gegeven. Getuige daarvan zijn de vele gastgezinnen die elk jaar de uitdaging aangaan, sommigen zelfs al voor de derde of vierde keer. Elk gezin heeft zijn eigen verhaal en anekdotes. De samenstelling van de AFS-gastgezinnen varieert van jonge samenwonenden tot iets oudere mensen van wie de kinderen al het huis uit zijn. Ook alleenstaanden kunnen perfect gastouder worden. AFS gaat op zoek naar een gastzoon of -dochter die het best bij het gezin past. 

 

AFS-BHV Uw lokaal comité organiseert een eerste kennismakingsavond rond het thema ‘hoe gastgezin worden’ nu 24 Februari in de Zandloper te Wemmel. Iedereen is er welkom om 19h30. Tijdens deze leuke avond kom je vrijblijvend te weten hoe het is om gastgezin te worden. Wij voorzien in een drankje en een hapje. 

 

Voor nog meer informatie kan u terecht op:  www.afsvlaanderen.be. Klik op ik wil gastgezin worden of ga door naar de website ‘En Beleef’ samen met ons.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief