REGIO - Digitale expeditie in bibliotheken Pajottenland en Zennevallei

C21

REGIO - Digitale expeditie in bibliotheken Pajottenland en Zennevallei

Bibliotheek_avontuurer

De digitale expeditie vindt plaats in volgende bibliotheken: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat. 

 

De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei kiezen de laatste jaren steeds vaker voor samenwerking. Ook voor de jeugdboekenweek (5 tot 26 maart) werden de handen in elkaar geslagen. De bibliotheken uit onze regio willen inzetten op het gebruik van nieuwe media zoals smartphone, tablet en e-reader. Daarom werd een spel ontwikkeld, dat de bib bekijkt door digitale ogen. De ontwikkeling was een samenwerking tussen de bibliotheken en Mediaraven, een vzw die de kansen van digitale media met kinderen en jongeren wil grijpen en hierbij ook ondersteund wordt vanuit de Vlaamse overheid.  

 

Kleine en grote avonturiers kunnen tijdens de jeugdboekenweek terecht in de bib voor een digitale ontdekkingsreis. Via smartphone of tablet gidsen een handvol vragen de bezoekers doorheen dat veelzijdige land dat we “bibliotheek” noemen. Onderweg valt er heel wat te genieten: verrassende filmpjes, dartele muziek en korte tekstfragmenten die de verbeelding kietelen. Deelnemers leren op die manier heel wat moois kennen en verkennen tegelijkertijd ook het thema van de jeugdboekenweek “Weg van de stad”.

 

De digitale expeditie duurt zo’n 20 minuten en is geschikt voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar (kinderen onder de 12 jaar worden best begeleid door een ouder). 

Deelname aan de expeditie is gratis! Meer nog: alle deelnemers ontvangen een fijne attentie en wie alle vragen correct beantwoordt, maakt kans op mooie prijzen. 

Wie geen tablet of smartphone heeft, kan er eentje lenen in de bib voor de duur van de expeditie. 

 

De prijsuitreiking en bijhorende persconferentie staan gepland op woensdag 20 april 2016, om 19.00u. in de bibliotheek van Affligem. 

 

Vragen en info, één adres: bibpajottenlandzennevallei@bibliotheek.be 

 

De digitale expeditie in de bib wordt u aangeboden door de bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei, in samenwerking met Mediaraven, de Provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief