REGIO - Nieuwe troeven voor ambassadeurs Pajottenland en Zennevallei

C21

REGIO - Nieuwe troeven voor ambassadeurs Pajottenland en Zennevallei

Editiepajot_pepingen_pajottenland_foto_luc_bohez
Een aantal Pajotse producenten ontving van Pajottenland+ de banner met de 3 B’s van het Pajottenland en de Zennevallei. Bij de banner kunnen ze aan bezoekers de geschiedenis van de streek vertellen. (foto Luc Bohez)
 

Op het fruitbedrijf van de familie D’Haemer in Pepingen organiseerde Pajottenland+ voor de hoeve- en streekproducenten uit het Pajottenland en de Zennevallei een uitgebreide informatiesessie rond extra verkoopkansen. De aanwezige producenten die de cursus over het ambassadeurschap van de regio hebben gevolgd, ontvingen een banner om hun bezoekers en klanten te verwelkomen op het bedrijf.

“Momenteel zijn er 25 producenten die met het Pajottenlandmerk werken”, vertelt Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+. “Jaarlijks bieden we hen een avondvullende infosessie waar zij goede praktijken kunnen opsteken om hun bedrijf, interne werking of verkoop te verbeteren. Dit jaar hebben we Patrick Pasgang van het Innovatiesteunpunt uitgenodigd om onze producenten een aantal tips te bezorgen om hun herkenbaarheid te verhogen en de zichtbaarheid van hun producten te verbeteren. Producenten met een thuisverkoop, met een hoevewinkel of producenten-marktkramers trokken met goede ideeën huiswaarts. Ook Steunpunt Hoeveproducten was aanwezig om vragen van producenten te beantwoorden.”
Nieuwe producten
Volgens Katrien Meersseman van Pajottenland+ gebruikte een aantal onder hen de infoavond ook om te netwerken. “Zo bespraken enkele ambassadeurs, die deelnemen aan de opendeurdag van 22 mei, hoe ze met mekaars producten een nieuwe Pajotse lekkernij kunnen aanbieden. En wellicht zullen we in de herfst een nieuwe cursus over het Pajottenland en de Zennevallei organiseren, omdat er zich nieuwe merkgebruikers aandienen.” 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2016
Felix Merckx
Luc Bohez
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief