REGIO - 25 gemeenten uit Vlaams-Brabant strijden om een ecologisch speelplein van Bebat

C21

REGIO - 25 gemeenten uit Vlaams-Brabant strijden om een ecologisch speelplein van Bebat

Speelplein
Ingezonden

 Bebat organiseert van 1 september tot en met 30 september de jaarlijkse ‘Win een speelplein voor uw dorp’ actie. Dit jaar zal de strijd losbarsten in de provincies Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant. Uit het Pajottenland doen volgende gemeenten mee;  ,Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Liedekerke, Linkebeek,  Merchtem, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en  Ternat.

 Per deelnemende provincie schenkt Bebat een ecologisch speelplein aan de gemeente die de meeste gebruikte batterijen weet in te zamelen. In 25 Vlaams-Brabantse gemeenten zullen zowel jong en oud worden uitgedaagd om samen de handen in elkaar te slaan en hun beste beentje voor te zetten ten voordele van het milieu. Het is ondertussen de 4de keer dat Bebat deze inzamelwedstrijd lanceert en zo gemeenten aanspoort om lege batterijen in te zamelen. Vorig jaar was de provincie Antwerpen aan de beurt.

 Nieuw ecologisch speelplein in ruil voor gebruikte batterijen

Henegouwen en West-Vlaanderen waren de eerste provincies die in 2013 werden uitgedaagd door Bebat, gevolgd door Oost-Vlaanderen en Namen (2014) en Antwerpen (2015). De ‘Win een speelplein voor uw dorp’ actie van Bebat is dus niet aan zijn proefstuk toe en daagt dit najaar voor deze 4de editie de provincies Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant uit. De inzet voor de deelnemende gemeenten is niet min: per provincie wordt er een speelplein, gemaakt uitsluitend uit recycleerbare materialen, geschonken aan de winnaar. Tussen 1 en 30 september zullen de inwoners dus extra hun best moeten doen om zoveel mogelijk gebruikte huishoudelijke batterijen in te zamelen. De huishoudelijke batterijen kunnen terecht in één van de Bebat-inzamelpunten in de gemeente.

 De gemeente die per regio het grootste gewicht aan huishoudelijke gebruikte batterijen per inwoner inzamelt, zal binnenkort een speelplein rijker zijn. Door het totale inzamelresultaat van de gemeente te delen door het aantal inwoners van de gemeente, maken alle gemeenten evenveel kans om het ecologische speelplein te winnen.

Maar liefst 25 gemeenten uit Vlaams-Brabant zetten hun tanden in deze ecologische uitdaging. De deelnemende gemeenten zijn: Aarschot, Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Glabbeek, Halle, Herent, Herne, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kappelle-op-den-bos, Kortenberg, Landen, Liedekerke, Linkebeek, Linter, Merchtem, Pepingen, Steenokkerzeel, Ternat, Tielt-Winge, Tienen en Zaventem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief