EDINGEN – Alle 6.000 plaatsen voor de Spartacus Run in het stadspark al bezet

C21

EDINGEN – Alle 6.000 plaatsen voor de Spartacus Run in het stadspark al bezet

Spartacusrun_aankondiging
EDINGEN – Alle 6.000 plaatsen voor de Spartacus Run in het stadspark al bezet - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 23 oktober wordt het bijzonder fraai stadspark het strijdtoneel van de 1ste Spartacus Run van Edingen. Die Run kadert in de KBC Spartacus Series, een verzameling van de meest spectaculaire loopevenementen met vrij zware en avontuurlijke hindernissen in het land. Tijdens deze obstakelruns moeten naast kunstmatig opgebouwde ook verschillende natuurlijke hindernissen overwonnen worden. Al wie finisht, is alvast een Spartacus! De Run in Edingen geldt als 5de loop in de reeks. Inmiddels zijn alle 6.000 beschikbare plaatsen wel al voorbehouden.

Spectaculaire hindernissen
In Edingen krijgen de deelnemers een 10 km lang parcours voorgeschoteld met ruim 15 spectaculaire hindernissen waaronder verschillende water- en modderpartijen. De organisatie berust in de handen van onder meer Golazo Sports, het sportbedrijf van Bob Verbeeck gespecialiseerd in het opzetten van uitdagende sportieve massa-evenementen. Het deelnemen aan obstakelruns kan zowel individueel als in groep en viert momenteel hoogtij omdat het de groepsdynamiek en de teambuilding in verenigingen en bedrijven uitermate positief inspireert.
In dezelfde reeks kwamen eerder al de Spartacus Run in Boom, de Battle of the Ardennes in Durbuy, de Battle of Thor in Genk en de Race against Nature in Averbode aan de beurt. De zesde en laatste seizoensrun, de Neptunus Run, vindt plaats op zondag 23 november in Nieuwpoort.
Toeristische promotie

Het ruim uitgestrekte stadspark van Edingen met zijn verschillende waterpartijen en met het Nautisport-complex in de onmiddellijke nabijheid leent zich uitstekend tot het opzetten van obstakelruns. Daardoor komt die eerste Spartacus Run in de stad van de Arenberg’s meteen ook in aanmerking voor een toporganisatie zoals de KBC Spartacus Series. Bovendien is Edingen centraal gelegen in België en is het via de A8/E429-autosnelweg vlot bereikbaar. Het stadsbestuur met burgemeester Olivier Saint-Amand laat intussen ook geen gelegenheid onbenut om Edingen met zijn stadspark en zijn verschillende kunstschatten toeristisch in de verf te zetten om zo de toenmalige en uitermate dure verwerving en onderhoud van het park te compenseren.

Met de Spartacus Run in en rond het stadspark wacht de deelnemers, waarbij ook de dames zich geenszins onbetuigd laten, dan ook een uitdagend parcours in een toch wel uniek en verrassend kader. Gelet op het groot aantal deelnemers wordt er in golven gestart. De eerste run start om 11u. Daar het parcours ook loopt langsheen het Nautisport-complex wordt daar dan ook een bijzondere Spartacus-bar geopend.
Wie graag toekijkt op extreme sportbeoefening hoofdzakelijk in groep is alleszins dan ook bijzonder welkom op de run.

 Meer info via www.kbcspartacusseries.be .  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Roger Swalens | 15 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Marc Sluys | 02 feb 2024

archief