REGIO - Provincie zet in op taalstimulering

C21

REGIO - Provincie zet in op taalstimulering

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

De raad van de provincie Vlaams-Brabant keurde twee reglementen goed om het Nederlands te stimuleren in de Rand. Het gaat om de reglementen ‘Subsidies voor projecten met als doel Nederlandse taalstimulering in de provincie Vlaams-Brabant’ en ‘Subsidies voor evenementen in de faciliteitengemeenten van de Vlaamse Rand onder de noemer ‘Feest van de Vlaamse Gemeenschap’.

 

De provincie Vlaams-Brabant besliste om het bestaande subsidiereglement over taalstimulering op te splitsen in twee reglementen. De reden van de opsplitsing is dat er zo geen onduidelijkheid meer is tussen enerzijds evenementen, zoals het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, en anderzijds projecten om het Nederlands te stimuleren.

 

‘Projecten die het Nederlands stimuleren en aan integratie werken en evenementen met bovenlokale uitstraling die plaatsvinden in Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppem tussen 20 juni en 20 juli in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap kunnen blijven rekenen op onze financiële steun’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur en het Vlaamse karakter.

 

In de nieuwe reglementen werd een maximumbedrag toegevoegd van 15.000 euro voor projecten en 1.500 euro voor evenementen. De provincie zal ook meer rekening houden met projecten die vernieuwend van aard zijn of als voorbeeld voor anderen kunnen dienen’.

 

De reglementen gaan in op 1 januari 2017. De provincie Vlaams-Brabant voorziet voor beide reglementen samen een jaarbudget van 142.100 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief