REGIO - Zwaar verstoord busverkeer in het noorden en het westen van Vlaams-Brabant

C21

REGIO - Zwaar verstoord busverkeer in het noorden en het westen van Vlaams-Brabant

De_lijn_p200
EP

  Een stakingsactie verstoort het busverkeer in grote delen van Vlaams-Brabant. In het noorden en het westen van de provincie is een groot deel van de chauffeurs voorlopig niet aan het werk gegaan. In de Noordrand, het Pajottenland en de Witloofstreek is daardoor zowat de helft van de bussen niet uitgereden. Ook op een aantal schoollijnen in deze regio's is er zware hinder. De directie van De Lijn Vlaams-Brabant betreurt de actie en de impact ervan op de reizigers.

In de omgeving van Haacht en de Witloofstreek is de hinder het grootst. Daar is op dit moment iets meer dan de helft van de bussen binnen gebleven. Onder meer op de as Keerbergen-Haacht-Brussel is het busverkeer zwaar verstoord. De Lijn Vlaams-Brabant doet er alles aan om de gevolgen voor de schoollijnen (lijnen met een 500-nummer) te beperken. Toch kan de actie een zware impact hebben op de bediening van enkele scholen in onder meer Tildonk, Haacht, Zaventem en andere plaatsen in Vlaams-Brabant.

Ook in de Noordrand en is bijna de helft van de diensten weggevallen. Daar zijn onder meer de assen Grimbergen-Brussel, Meise-Brussel en Wemmel-Brussel zwaar getroffen, net als enkele schoollijnen. In het Pajottenland zijn vanmorgen vier op de tien bussen niet uitgereden. De hinder concentreert zich op de as Ninove-Dilbeek-Brussel. Toch zijn ook enkele andere lijnen in die omgeving verstoord, mogelijk ook de buslijnen die scholen in de regio bedienen.

In de zuidelijke rand van Brussel, de Druivenstreek, het Hageland en de regio Leuven verloopt het busverkeer vrijwel tot volledig normaal.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor de lijsten met gereden en niet-gereden ritten. Daarnaast is De LijnInfo vanaf 7.00 uur bereikbaar op 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief