REGIO – 95e Salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s brengt voor ieder wat wils

REGIO – 95e Salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s brengt voor ieder wat wils

Editiepajot_regio_autosalon_-_foto_roger_mortelmans
Schepen Philippe Close en Jacky Mouligneau (voorzitter autosalons)
 

Het Salon van Brussel blijft zonder twijfel het hoogtepunt van elk nieuw jaar voor liefhebbers van gemotoriseerde voertuigen en dat zowel in België als in de buurlanden. Het 95e Salon wordt opnieuw een voltreffer door het meest complete aanbod te verzamelen van voertuigen die in de nabije toekomst over onze wegen zullen rijden.

 

FEBIAC, de Belgische Federatie van Auto’s en Tweewielers, bouwt voort op de trend die werd ingezet en voorziet ook een verjongingskuur voor de volgende editie, die op 13 januari 2017 van start gaat in Brussels Expo.

 

Om de aantrekkelijkheid van het autosalon te verhogen en de bezoekers meer comfort te bieden werd de indeling van de exposantengroepen herzien en gecorrigeerd. Zo wordt paleis 1 van vrijdag 13 tot maandag  16 januari gebruikt voor de vakbeurs Truck & Transport en vindt er van donderdag 19 tot zondag 22 januari de thematentoonstelling Dream Cars plaats. Paleis 3 is voorbehouden aan koetswerkbouwers en ombouwers van bedrijfsvoertuigen, terwijl Paleis 8 en de Patio de gemotoriseerde tweewielers tentoonstellen. Het aantal motorfietsen in het Belgische voertuigpark was nooit groter dan vandaag en dat weerspiegelt zich ook op het Salon. Autobouwers beschikken zoals gewoonlijk over 45.000 m2 ruimte in de paleizen 4, 5, 6, 7, 9 en 11.

 

Paleis 12 wordt opnieuw gebruikt als evenementenhal en biedt de bezoekers interactieve ervaringen aan en worden de bijzondere capaciteiten van de voertuigen in de kijker gezet. Door de diverse evenementen is de editie 2017 absoluut geen statische tentoonstelling. De terreinwagenpiste, die heel wat bijval genoot in 2016, is opnieuw aanwezig.

 

Om tegemoet te komen aan de vraag van de exposanten naar een duidelijker onderscheid tussen de edities van de pare en onpare jaren, heeft FEBIAC de looptijd van het autosalon ingekort, zowel qua aantal dagen als qua openingsuren.

 

Philippe Close, voorzitter Brussels Expo, bestempelt het autosalon als een historische klant en er is een goed partnership met FEBIAC. Volgens hem is het autosalon dan ook het grootste evenement van België.

 

Het Salon is dagelijks open voor het grote publiek van zaterdag 14 tot zondag 22 januari, in de week van 11 tot 19 uur, van 10 tot 19 uur in het weekend, er zijn nocturnes tot 22 uur op maandag 16 en vrijdag 20 januari.

 

Tickets zijn beschikbaar via de online boetiek, vanaf half december en aan de loketten tijdens de openingsuren.

 

All-in-ticket ‘B-dagtrip’ : de prijs hangt af van het vertrekstation. Ticket (trein + metro MIVB + toegang tot het salon) te koop in alle NMBS-stations vanaf 14 december.

 

www.autosalon.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2016
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 01 okt 2017

archief