REGIO - 17 700 feestvierders veilig van oud naar nieuw met De Lijn Vlaams-Brabant

REGIO - 17 700 feestvierders veilig van oud naar nieuw met De Lijn Vlaams-Brabant

De_lijn_p200
EP

 De chauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant hebben afgelopen avond en nacht zowat 17 700 feestvierders vervoerd. Dat zijn er 500 meer dan vorig jaar. Op de feestbussen in het Pajottenland en de zuidelijke rand van Brussel was de stijging van het aantal reizigers het grootst. Ook in Leuven werden de bussen traditiegetrouw druk gebruikt. De feestbuslijnen waren mogelijk dankzij de steun van verschillende gemeenten en van AB InBev.

Pajottenland en de zuidelijke Vlaamse rand
In deze regio vervoerden de chauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant dit jaar zo'n 3 500 reizigers, ongeveer tien procent meer dan vorig jaar. Onder meer de lijnen die Halle en Lennik met de omliggende gemeenten verbonden, trokken extra feestvierders aan. Ook lijn 128 had iets meer succes dan vorig jaar. Toen verloor ze heel wat reizigers, mogelijk onder invloed van de terreurdreiging.

Topbestemmingen
Het centrum van Leuven was net als de voorbije jaren de topbestemming voor de feestende busgebruikers. Daarnaast waren ook Mechelen, Aarschot en Halle populaire reisdoelen.

370 medewerkers voor een veilige feestnacht
Zowat 370 chauffeurs, lijncontroleurs en dispatchers van De Lijn Vlaams-Brabant hebben zich op oud en nieuw van 18.00 uur tot 6.00 uur ingezet om reizigers veilig te vervoeren. Daarvan reden naast de meer dan 300 chauffeurs op de normale lijnen ook 51 chauffeurs rond op één van de 29 feestbuslijnen en nachtbus 620. De feestbussen maakten tal van evenementen en fuiven vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Ze waren mogelijk dankzij de steun van heel wat gemeenten en in Leuven en het Hageland ook AB InBev.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 01 okt 2017

archief