REGIO – Onthulling logo UEFA EURO BRUSSELS 2020

C21

REGIO – Onthulling logo UEFA EURO BRUSSELS 2020

Editiepajot_brussel_logo_ek_2020_foto_roger_mortelmans
 

De Europese Voetbalbond UEFA en het Brussels organisatiecomité van Euro 2020 hebben in het Brussels stadhuis hun logo voorgesteld en daarmee de aftrap gegeven naar de aanloop van Euro 2020.

 

Alle dertien deelnemende steden kozen voor een brug in het logo. Voor Brussel viel de keuze op de Sobieski brug, vlakbij het Atomium.

 

Met Euro 2000 waren we al pionier, zegt Alain Courtois, voorzitter van het Brussels organisatiecomité en met Euro 2020 zijn we dat opnieuw.

 

De UEFA was in Brussel vertegenwoordigd door vice-voorzitter Michael van Praag die zei dat na de lancering van het idee om het EK in heel Europa te organiseren, de kandidatuur van Brussel er onmiddellijk uitsprong.

 

Uiteraard zijn we, aldus Brussels burgemeester Yvan Mayeur, nu heel fier dat Brussel tot de dertien steden behoort voor het Europees Kampioenschap. België en Brussel in het bijzonder hebben een bijzondere staat van dienst wat voetbal betreft. Het is een feit dat Brussel veel investeert in sportieve evenementen.

 

De wedstrijden zullen betwist worden in dertien verschillende Europese steden, waarvan drie groepswedstrijden en een achtste finale in het nog te bouwen Eurostadium in Brussel, in juni 2020.

 

Guy Vanhengel, Brussels minister van Financiën en Begroting, wil Brussel van haar beste kant aan Europa laten zien en tevens een infrastructuur neerzetten waar zeker de toekomstige generaties nog kunnen van genieten. De Minister droomt ook nog om een WK atletiek en een Tourstart naar Brussel te halen.

 

Het doel van EUFA EURO 2020 is om het voetbal dichter bij alle supporters te brengen en hen onvergetelijke momenten te bezorgen door het beste voetbal, gespeeld door verschillende nationale ploegen, in de kijker te plaatsen.

 

De dertien steden waar gespeeld wordt zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Brussel, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, Munchen, Rome en St. Petersburg.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2017
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief