REGIO - RandKrant bestaat 20 jaar

C21

REGIO - RandKrant bestaat 20 jaar

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Tweehonderdelf edities en grof geteld 42.500 artikels. RandKrant, het maandblad over de Vlaamse Rand rond Brussel, beleeft dit jaar zijn 20-jarige bestaan. Dat wordt gevierd met een vernieuwde website en Facebookpagina, en een exclusieve set postkaarten met de mooiste beelden uit 20 jaar RandKrant.

Sinds 1997 brengt RandKrant nieuws en maatschappelijke, politieke, sociaaleconomische reportages over de Vlaamse Rand. Het tijdschrift bevat interviews met bekende en minder bekende inwoners, een uitgebreide cultuurkatern, een cultuuragenda en korte vertalingen in het Frans, Engels en Duits. Het blad is ideologisch ongebonden en stelt zich pluralistisch en verdraagzaam op.

"Ons uitgangspunt is nog steeds álle inwoners van de regio bereiken om ze te betrekken bij de plaatselijke gemeenschap", aldus hoofdredacteur Geert Selleslach. En dat lukt. Volgens het onderzoek van de Taalbarometer uit 2014 wordt RandKrant, in tegenstelling tot andere media, over verschillende taalgroepen heen gelezen. Mensen die RandKrant lezen, voelen zich beter geïnformeerd over hun regio, zijn meer betrokken bij wat er in hun omgeving gebeurt, gaan meer naar sociaal-culturele activiteiten dan anderen en spreken vaker Nederlands.

Na 20 jaar bekleedt het blad nog steeds een belangrijke plaats in de regionale berichtgeving. Voor de gelegenheid brengt het de mooiste beelden van 20 jaar RandKrant samen in een set postkaarten. Deze bijzondere verzameling is exclusief online verkrijgbaar.

Vanaf 1 maart staat RandKrant namelijk klaar met een nieuwe, interactieve website en een Facebook-pagina voor alle nieuws en weetjes uit de regio. Selleslach: "We zetten steeds meer in op verschillende kanalen om ons verhaal te vertellen, zodat het ene het andere versterkt tot een cocktail die we met smaak kunnen drinken."

RandKrant is een uitgave van de Vlaamse Gemeenschap en de provincie Vlaams-Brabant. De realisatie gebeurt door vzw ‘de Rand’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief