REGIO - Unia-campagne tegen racisme: #GeefMe1Minuut

C21

REGIO - Unia-campagne tegen racisme: #GeefMe1Minuut

Poster_geef_me_1_minuut_jpg_nl_360_507_80_s_c1

Op 21 maart is het wereldwijd de Internationale Dag tegen Racisme. Het Unia- contactpunt van Aalst start via sociale media een campagne, en daar kan jíj ook aan meedoen. Post een selfie met één van de Unia- kaarten voor je gezicht. Of maak een filmpje van 1 minuut dat laat zien wie jij bent of zeg wat jij vindt van hokjesdenken. Gooi je creativiteit op sociale media met de hashtag #GeefMe1Minuut. 

 

Evenementen in de regio 

De lokale werking van Unia werkt samen met gemeenten, steden en tal van andere partners in de ruime regio om de #GeefMe1Minuut campagne in de kijker te plaatsen. Hieronder lees je wat waar gebeurt. 

Wil jij zelf ook iets organiseren? Wil je campagnemateriaal mee helpen verspreiden? Neem gerust contact op! 

 

AALST 

15 maart, 13u: een workshop stop motion tegen racisme voor leerkrachten en jeugdwerkers, in samenwerking met Academie Beeldende Kunst. Professionals die met jongeren werken leren in de deze workshop de campagne gadgets gebruiken om een creatief filmpje te maken en zo racisme bespreekbaar te maken. 

 

DENDERLEEUW 

22 maart, 13u, Soep en Spelen: workshop gericht op gezinnen, in samenwerking met Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en Uit de marge vzw. 

25 maart, 14u, jongerenevent aan STAM jeugdhuis met o.a. graffiti workshop. 

 

NINOVE 

Het jeugdwelzijnsoverleg Ninove werkt dit jaar rond het thema vooroordelen en gebruikt de #GeefMe1Minuut campagne als rode draad in de acties: 

21 maart, Babbelbox op de markt: ga in dialoog over vooroordelen en hokjesdenken, in samenwerking met Stad Ninove en Lejo vzw 

6 mei: babbelbox op Rap it up, jongerenevent rond street art 

3 juni, Ninomundo, wereldfeest, babbelbox over hokjesdenken 

Juni: ga in debat over de resultaten van Babbelbox acties! 

 

GERAARDSBERGEN 

31 maart, Kinderrechtenavond: naar aanleiding van de titel Kindvriendelijke stad wordt er een informatieve en vooral speelse avond georganiseerd voor kinderen en jongeren rond hun rechten, in samenwerking met Stad Geraardsbergen en Uit de marge vaw 

 

Tegen hokjes 

Vooroordelen kunnen leiden tot racisme. Televisie, vluchtige sociale media, nieuwsberichten, … kleuren onze blik. Betrap je jezelf er ook op dat je mensen beoordeelt op een eerste indruk? Word jij soms zelf in een hokje geduwd? Gebruik de hashtag #GeefMe1Minuut om je eigen verhaal te vertellen. Laat van je horen, want niemand hoort thuis in een hokje. 

 

Heb je een vraag voor Unia? Wil je discriminatie melden? Dan kun je gratis en in alle vertrouwelijkheid contact met ons opnemen. 

 

T: 0800 12 800 

E-mail: carmen.vanpuyenbroeck@unia.be  

Werf 9, 9300 Aalst, 0470 40 55 13 

 

www.unia.be/geef-me-1-minuut   

https://www.facebook.com/unia/?fref=ts  

https://www.youtube.com/user/CNTRDiversiteit   

https://twitter.com/unia?lang=nl 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief