REGIO - JongSocialisten Pajottenland: "Samen sturen we een krachtig signaal naar N-VA-minister Jan Jambon"

C21

REGIO - JongSocialisten Pajottenland: "Samen sturen we een krachtig signaal naar N-VA-minister Jan Jambon"

2017-03-15_js-pajottenland
 

Donderdag 9 maart raakte bekent dat N-VA-minister Jan Jambon de Civiele Bescherming in Liedekerke wil sluiten en enkel de Civiele Bescherming in Crisnée en Brasschaat, de thuisgemeente van de minister, wil behouden. JongSocialisten Pajottenland blijft zich verzetten tegen dit onzinnig plan van de N-VA-minister en voert daarom actie. "We rekenen op de steun van elke Liedekerkenaar en iedere bezorgde burger, samen sturen we een krachtig signaal naar Jambon. De Civiele bescherming moet in Liedekerke blijven!", zegt JongSocialisten Pajottenland.

Uit een, onlangs uitgevoerde, kosten-batenanalyse kwam de Civiele bescherming van Liederkerke nog als dé efficiëntste van allemaal naar voor. De Civiele bescherming van Liedekerke is bovendien centraal gelegen en beschikt over moderne, pas vernieuwde gebouwen.  Hier bovenop bewees de Civiele Bescherming van Liedekerke, net geen jaar geleden, nogmaals haar nut bij de verschrikkelijke aanslagen op de luchthaven van Zaventem. De Civiele Bescherming uit Liedekerke was hier immers als eerste hulpdienst aanwezig om de slachtoffers bij te staan.


"Het plan van N-VA-minister Jan Jambon om de Civiele Bescherming te sluiten tart dan ook alle wetten van de logica", aldus Sven Janssens ondervoorzitter van JongSocialisten Pajottenland. "De Civiele Bescherming staat steeds paraat bij grote rampen en verricht met de ziekenwagen alleen al zo een 1500 interventies per jaar.  Voor de veiligheid van de burgers in Liedekerke, Vlaams Brabant, Brussel en Waals Brabant is dit een zeer slechte zaak.".

"Aangezien de veiligheid van heel wat burgers in het gedrang komt en de 130 personeelsleden van de Civiele Bescherming van Liedekerke onzekere tijden tegemoet gaan, zijn wij op donderdag 9 maart onmiddellijk met de petitie 'Civiele Bescherming Liedekerke moet blijven!' gestart", zegt Larissa Cobbaert voorzitter van JongSocialisten Pajottenland.  "Op dit moment hebben we meer dan 1400 handtekening verzameld."

JS Pajottenland zijn ondanks dit uitstekende cijfer nog niet tevreden met dit resultaat. "Om nog meer handtekeningen te verzamelen zullen we zaterdag 18 maart vanaf 8uur aanwezig zijn op de markt van Liedekerke. Samen met de Liedekerkenaar willen we een krachtig signaal sturen naar N-VA-minister Jan Jambon. De Civiele Bescherming moet in Liedekerke blijven!" De inspanningen van de burgers blijven niet onbeantwoord. JongSocialisten Pajottenland engageert zich om de verzamelde handtekeningen op het kabinet van Jan Jambon te gaan neerleggen.

 

https://www.petities24.com/civiele_bescherming_liedekerke_moet_blijven

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief