REGIO - Politie controleert op alcohol en snelheid in april in Vlaams-Brabant

C21

REGIO - Politie controleert op alcohol en snelheid in april in Vlaams-Brabant

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  De federale en lokale politiediensten in Vlaams-Brabant controleren in april op rijden onder invloed en op snelheid. De provincie Vlaams-Brabant voert, in samenwerking met de politiediensten, strijd tegen verkeersongevallen, veroorzaakt door chauffeurs onder invloed. Het provinciaal actieplan tegen dronkenschap voorziet in april controles op rijden onder invloed en op snelheid.

Deze provinciaal gecoördineerde controles worden zes maanden per jaar gehouden omdat rijden onder invloed en rijden aan een onaangepaste of overdreven snelheid nog steeds zeer belangrijke ongevalsoorzaken zijn.

‘In ons land is rijden onder invloed nog te veel sociaal aanvaard. In andere Europese landen, zoals Zweden, die beter scoren op het vlak van verkeersveiligheid is de sociale norm voor rijden onder invloed veel strenger. Het zijn precies de chauffeurs die rijden onder invloed van alcohol of drugs die zware verkeersongevallen veroorzaken. De factor snelheid vergroot zowel het ongevallenrisico als de ernst van het ongeval. Wie rijdt aan een te hoge snelheid vergroot zowel de reactieafstand als de remafstand, waardoor het voor andere bestuurders moeilijker wordt om gepast te reageren. Uit de Nationale Verkeersonveiligheidsenquête 2016 van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt dat 79% van de Belgen te snel rijden in de buurt meldt als onveiligheidsprobleem’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief