TERNAT/REGIO - Boerenmarkt toont de weg naar de hoevewinkels

C21

TERNAT/REGIO - Boerenmarkt toont de weg naar de hoevewinkels

Boerenmarkt_ineke_dsc_0194_50procent_knip
"We hebben het initiatief voor deze eenmalige boerenmarkt genomen omdat we merken dat ve­le mensen de weg naar de hoevewinkels niet vinden. De interesse is er zeker, maar het ont­breekt ons nog aan bekendheid". vertelt Ineke Hofmans
 
Innekewinkeltjeknip
In het winkeltje van Inneke en Jan De Schrijver op de Assesteenweg (tussen Wambeek en Ternat) kun je verscheidene hoeveproducten kopen. Inneke zorgt voor ijs met verschillende smaken. Ze gebruikt daarbij kruiden van de bio-kruidenkwekerij Duizendblad van Yo De Beule in de Monnikstraat. Daarnaast is er ook vanillepudding, yoghurt en chocolademelk. De winkel is op weekdagen open van 13 tot 18.30 uur en 's zaterdags ook in de voormiddag.
 

Op zondag 11 juni van 12 tot 18 uur  kan je op de boerenmarkt op het terrein van het Schrijvershof aan de Assesteenweg in Ternat kennismaken met hoeveproducten uit de streek. Met dit eenmalig initiatief wil men de mensen laten kennismaken met de producten die ze in de hoevewinkels in hun buurt kunnen kopen.

"We hebben het initiatief voor deze eenmalige boerenmarkt genomen omdat we merken dat ve­le mensen de weg naar de hoevewinkels niet vinden. De interesse is er zeker, maar het ont­breekt ons nog aan bekendheid", zegtt Ineke Hofmans die samen met haar vriend Jan De Schrijver het landbouwbedrijf Schrijvershof uitbaat. Tijdens de boerenmarkt zullen bioboeren en andere boeren hun producten kunnen voorstellen. Het gaat om fruit, groen­ten, vlees, zuivelproducten, kruiden,...

GEEN WEKELIJKSE MARKT

"Ik kreeg vaak de vraag van klanten waar ze be­paalde hoeveproducten kunnen kopen en soms moest ik hen ook hel antwoord schuldig blijven. Dat is jammer. Daarom is het belangrijk om met verschillende landbouwers de handen in elkaar te slaan", gaat Ineke verder. En of er dan een we­kelijkse boerenmarkt van komt? "Neen, dat is niet de bedoeling, al sluiten we uiteraard niet uit dat we ons initiatief nog eens zullen herhalen als er interesse is van klanten en collega-boeren. Maar het wordt geen wekelijks markt zoals bij­voorbeeld in Gooik of Gaasbeek. Als je een we­kelijkse of maandelijkse markt wil doen, vraagt dit veel tijd en vooral ook een investering in uit­rusting. Onze bedoeling is om mensen te stimu­leren naar de hoevewinkels te gaan". legt ze uit.Volgens Ineke is er een duidelijke trend naar het kopen van hoeveproducten. "Mensen willen we­ten waar de producten vandaan komen en dan is rechtstreekse verkoop op de boerderij uiteraard ideaal. Bovendien hebben hoeveproducten ook een meerwaarde op vlak van smaak. Neem nu de melk. Bij ons gaat het om rauwe melk, dus niet opgewarmd tijdens een verwerkingsproces. Dit zorgt ervoor dat het meer smaak heeft en dat er ook meer vitaminen inzitten." ■ (mv)

Op zondag I I juni van 12 tot I8u in het Schrijvershof, Assesteenweg 349 in Ternat.

Er is ook kinderanimatie en je kan er genieten van een hapje en een drankje.

Bron: 'Deze Week' 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief