Federale Wegpolitie waarschuwt voor oplichters op parkings

C21

Federale Wegpolitie waarschuwt voor oplichters op parkings

Federale_politie_

De Federale Wegpolitie stelt vast dat er sinds enige tijd en met de regelmaat van de klok mensen worden opgelicht op parkings langs de autosnelwegen. De daders gebruiken daarbij vaak dezelfde modus operandus.
 
Nietsvermoedende slachtoffers stoppen aan één van de tankeilanden. Even later worden ze in het Engels aangesproken door een man die duidelijk vertelt dat hij het slachtoffer is geworden van diefstal waarbij zijn portefeuille en gsm zijn gestolen. Hij toont zijn wagen, die meestal iets verder staat geparkeerd, en vraagt om geld zodat hij de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk kan betalen. Wanneer het slachtoffer hierop ingaat en hem het geld geeft, tracht hij nog meer geld te ontvangen, door onder andere voor te stellen om samen naar een geldautomaat te rijden. Om geloofwaardig over te komen overhandigen ze een visitekaartje van nepfirma’s of een nepjuweel. Vaak zit er ook een kind achteraan in de wagen van de daders.
 
De gegevens die de daders achterlaten aan de slachtoffers zijn vals. Ze beloven het geld terug te storten van zodra ze het Verenigd Koninkrijk hebben bereikt. Op die manier winnen ze enkele dagen de tijd vooraleer het slachtoffer zich realiseert dat hij zijn of haar geld niet meer zal terug zien.
 
De daders zijn een rondtrekkende groep, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Ze zijn erg opdringerig, stellen zich verbaal assertief op en worden steeds agressiever om hun doel te bereiken.
 
De politie raadt aan om zeker niet in te gaan op het verzoek van de daders wanneer u wordt aangesproken. U neemt in dat geval best zo snel mogelijk contact op met de politie, waarbij het ook nuttig is om de nummerplaat van het voertuig, samen met het merk, type en kleur door te geven, ter plaatse aan de Federale Wegpolitie of later aan de Lokale Politie.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2017
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief