REGIO - Zenne & Zoniën gaat orde scheppen in zijn verleden

REGIO - Zenne & Zoniën gaat orde scheppen in zijn verleden

Zenne_en_zponien_nieuw_kleur
EP

 Vanaf de maand oktober 2017 brengt Zenne & Zoniën  orde in de papierberg die ze de afgelopen jaren hebben verzameld. In samenwerking met Den Ast in  (en van de stad) Halle willen ze alle relevante informatie over de vereniging, haar acties en activiteiten, haar successen en frustraties onderbrengen in een toegankelijk verenigingsarchief.

DenAst zal hun archief  bewaren en op de gepaste manier en onder degelijke voorwaarden toegankelijk maken en houden voor belangstellenden.

 Ze willen er graag een attractief geheel van maken. Ze rekenen er dus op dat de lezers van dit artikel ook even nagaan en overwegen of ze interessante documenten, fotomateriaal, krantenknipsels, gemeentelijke informatie bezitten die passen in het kader waarin zij de afgelopen vijfenveertig jaar actief waren.

Zij denken speciaal aan alles wat te maken heeft met Ruimtelijke Ordening, Natuur, Milieu, Erfgoed, Landschapszorg en Vlaams karakter van de streek. Alles is welkom en wordt in vertrouwen en met discrete zorg onder handen genomen.  Neem hiervoor contact  op via dit mailadres. willy.defranc@telenet.be

De werking van Zenne & Zoniën concentreert zich in de gemeenten Beersel, Drogenbos, Linkebeek, Halle, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

 De vooorbije tien tot vijftien jaar is het grootste deel van de verenigingsactiviteit in digitale vorm  bewaard. Ze zoeken nu naar oplossingen om ook dat materiaal degelijk en geordend te bewaren en toegankelijk te maken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2017
Felix Merckx
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 20 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 jun 2018
Marc Colpaert | 30 mei 2018
Marc Colpaert | 27 mei 2018

archief