REGIO - Belgische paardencultuur

C21

REGIO - Belgische paardencultuur

Trek_1
De trekpaardenraad (Foto's Emile Devogeleer)
 
Trek_2
Foto's Emile Devogeleer
 

 De cultuur van het Belgisch trekpaard, trots van Vlaams-Brabant, is een krachtig stukje levend erfgoed. Als eigenaar, menner, fokker of gepassioneerde koestert u dagelijks de kennis, technieken en gebruiken die deze traditie vormgeven. Samen met u wil de provincie Vlaams-Brabant zich inzetten om dit rijke immaterieel cultureel erfgoed levend te houden en door te geven aan volgende generaties.

Met het oog op een erkenning van de Belgische trekpaardencultuur op de Vlaamse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed, is in 2016 een trekpaardenraad samengesteld. Deze klankbordgroep van diverse actoren die betrokken zijn bij het borgen van de trekpaardencultuur, heeft het afgelopen jaar een erfgoedzorgtraject doorlopen. Na een doorlichting van de huidige sterktes, zwaktes, problemen en kansen bij de duurzame vrijwaring van de trekpaardencultuur, heeft ze op vele domeinen acties bepaald, die bijdragen aan een toekomst voor de traditie. De koppeling tussen inhoudelijke analyse en borgingsmaatregelen vormt de kern van het erkenningsdossier.

De trekpaardenraad, i.s.m. het Centrum Agrarische Geschiedenis en de provincie Vlaams-Brabant, geven hierover graag een woordje uitleg en zijn vooral benieuwd naar jullie reacties en – hopelijk – instemming. Een erkenningsaanvraag vereist immers een stevig draagvlak onder de actoren uit de betrokken erfgoedgemeenschap

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief