REGIO – ‘FAIRMMM KUNSTIG’ het nieuwe regionaal Fairtrade project 2018

REGIO – ‘FAIRMMM KUNSTIG’ het nieuwe regionaal Fairtrade project 2018

Fairtrade_1
Foto's Emile devogeleer
 
Fairtrade_2
 

  Fairtrade trekkers uit 10 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei slaan de handen in elkaar en promoten sinds 2014 Fairtrade regionaal. ( Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Ternat, Asse, Gooik, Pepingen, Herne,Beersel, Halle en Lennik).

 Fairtrade draagt bij aan een duurzame ontwikkeling voor de kleinschalige producent uit het Zuiden. Dit is gebaseerd op het principe ‘Trade, not Aid’.

Duurzame ontwikkeling bevat drie pijlers die ook terug te vinden zijn in Fairtrade : economische ontwikkeling, sociale ontwikkeling en ecologische verantwoording. Zo willen ze de kleinschalige boer in het Zuiden en de duurzame boer in het Noorden ondersteunen.

 Fairtrade producten en lokale duurzame producten werden sinds 2014 onder de aandacht gebracht via gemeenschappelijke activiteiten in de gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei.

Eerst werd een Fairtrade streekkalender uitgebracht. De tweede actie draaide rond het opstellen van een kookboekje metintegratieverhalen van nieuwkomers uit de 11 gemeenten.

 Het nieuwe project.
De derde regionale actie wenst alle kunstacademies en kunstscholen aan te spreken met als doel de artistieke kunstvormen en de Fairtrade producten tezamen in de kijker te brengen.

De kunstacademie of school plant zelf een activiteit waarbij Fairtrade de hoofdrol krijgt, en dit tijdens het academiejaar 2017-2018. Voorbeelden hiervan zijn : muziekconcerten met wereldliederen, gedichten dag rond Fairtrade, dansen uit een bepaald ontwikkelingsland, grafische kunsten door Fairtrade als eerlijke handel geïnspireerd ( fotografie, kalligrafie, tekenen.....) of een combinatie van verschillende kunstvormen.

Alle projecten gebeuren onder dezelfde gemeenschappelijke noemer: Fairmmm Kunstig! en worden door de trekkersgroep ondersteund  (promotie van de actie, hulp bij stand Fairtrade producten, financiële steun via aangevraagde Fairtrade subsidies en dergelijke).

 Een gezamenlijk slotmoment is gepland in 2018 tijdens de ‘Week van de Fairtrade’ op 6 oktober 2018 in CC ‘t Vondel in Halle.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 11 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 okt 2018
Sam Herremans | 20 sep 2018

archief