REGIO - Dringend gezocht: nieuwe 'recruten' voor het knotteam in de regio

REGIO - Dringend gezocht: nieuwe 'recruten' voor het knotteam in de regio

Knotteam1
Ingezonden foto

 Het knotteam Pajottenland en Zennevallei is dringend op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger van knotteam Pajottenland & Zennevallei ga je aan de slag om knotwilgen en andere knotbomen gratis te knotten in ruil voor het brandhout. Knotaanvragen voor knotwerk hebben ze momenteel genoeg, ze zoeken momenteel dus enkel bijkomende vrijwilligers.

Zo'n 40 vrijwilligers (m/v) zijn actief, gespreid over verschillende lokale teams in de hele regio Pajottenland & Zennevallei. Het knotteam is een gratis service voor eigenaars van knotbomen die geen tijd of zin hebben om zelf te gaan knotten. Dit jaar gaat het knotteam op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Met name in Dilbeek maar ook in Affligem, Liedekerke, Roosdaal… is er plaats voor nieuwe vrijwilligers in het team.

Werk je graag veilig buiten in groep, wil je bijdragen aan het mooie landschap, ben je handig met kettingzaag… En kan je brandhout gebruiken? Doe mee! Men zorgt voor een gratis cursusdag veilig knotten en veiligheidsmateriaal. Nadien kan men als vrijwilliger aansluiten bij een van de knotteams in je buurt.

Knotbomen zijn de groene sieraden van de streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De geknotte wilgen, eiken of andere bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven.

Het knotteam van het Regionaal Landschap werkt in Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw. Voor Ternat kan men terecht bij KNOTTernat van de milieudienst. Opgelet: enkel knotbomen, geen ander tuinwerk!

Meer info en aanmelden: Koen De Rijck, koen@pajot-zenne.be , 02 452 60 45 of 0488 762 487.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 jul 2018
Marc Sluys | 06 jul 2018
Marc Sluys | 05 jul 2018
Marc Sluys | 04 jul 2018

archief